Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi:- "Husilerin parlamentonun toplanması çağrısı, yaptıkları darbeyi meşrulaştırma girişimidir"

RİYAD (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi’nin, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih’in partisi Genel Halk Kongresi’nin (GPC) 13 Ağustos’tan itibaren parlamentonun oturumlarını yeniden başlatma kararını kınadığı bildirildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Mihlafi, Husiler ve GPC’nin 13 Ağustos’tan itibaren parlamentonun oturumlarını yeniden başlatma kararını kınayarak, “Husilerin parlamentonun toplanması çağrısı, yaptıkları darbeyi meşrulaştırma girişimidir.” dedi.

Söz konusu çağrının uluslararası meşruiyete ters olduğunu belirten Mihlafi, kurula katılacak herkesin “darbeye katılmış” sayılacağını ifade etti.

Parlamentodaki her iki blokun da oturuma katılmamalarını isteyen Mihlafi, Arap Parlamenterler Birliğinden oturuma katılacak olanlar hakkında gerekli işlemleri yapmasını talep etti.

Husiler ve GPC’nin ülkeyi yönetmek amacıyla Yüksek Siyasi Konsey oluşturmasını “savaş ilanı” ve barış görüşmelerini baltalamak olarak nitelendiren Mihlafi, “Parlamento geçersizdir ve dünyada onu kabul edecek devlet yoktur.” diye konuştu.

Parlamento Başkanı Yahya Ali er-Rai başkanlığında 8 Ağustos’ta toplanan ve onun yanı sıra üç milletvekili ile bir parlamento genel sekreterinden oluşan Parlamento Konseyi Başkanlığı, parlamentonun oturumlarını 13 Ağustos’tan itibaren yeniden başlatmayı kararlaştırmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler