Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

MARİB (AA) - Yemen'de Husiler ve hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda, 31 Husi ile 5 asker ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) misilisinin öldüğü,...

MARİB (AA) - Yemen'de Husiler ve hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda, 31 Husi ile 5 asker ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) misilisinin öldüğü, 15 Husi ile 7 askerin yaralandığı bildirildi.

HDG Yüksek Konsey sözcüsü Abdullah eş-Şendegi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Sana'nın Nihm ilçesine bağlı Yam Dağları'nda ordu ve HDG güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 12 militan ile 3 asker hayatını kaybettiğini, 7 askerin yaralandığını söyledi. Şendegi, hükümet güçlerinin Yam Dağları'nın doğu ve güney kesimleri ile Ez-Zibe Dağları'na kadar olan bölgede kontrolü sağladığını ifade etti.

İbb kentinde HDG güçlerinin, Es-Seyyani ilçesinin En-Necd bölgesinde Husileri taşıyan bir devriye aracına kurduğu pusuda, 4 militan hayatını kaybetti, 6'sı yaralandı.

El-Beyda'da da HDG güçlerinin, Zi-Naim ilçesine bağlı Tayyab bölgesinde Husilerin devriye aracına düzenlediği saldırıda da 4 militan öldü.

Taiz'in Hayfan ilçesindeki HDG kaynakları, stratejik Zabi Abus askeri karargahının kontrol altına alındığını ancak Husilerin topçu ateşi açmasının ardından karargahtan çekilmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Taiz'in güney ve doğu bölgelerinde de hala çatışmaların devam ettiği ve kentteki olaylarda 11 Husi militan ile 2 milisin hayatını kaybettiği ve 9 militanın yaralandığı bilgisi verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler