Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Önce Husilerin safında savaştırılan, ardından Yemen ordusu tarafından alıkonulan 6 çocuk asker serbest bırakıldı

MARİB (AA) - Yemen'de hükümet karşıtı Husilerin safında savaştırılan, ardından Yemen ordusu tarafından alıkonulan 6 çocuk asker serbest bırakıldı.

Husiler tarafından zorla silah altına alınarak savaşmaya zorlanan ve çatışmalarda Yemen ordusu tarafından ele geçirilerek 6 ila 10 ay alıkonulan, yaşları 12 ile 15 arasında değişen 6 çocuk askerden 5'i Marib'de düzenlenen törenle ailelerine teslim edilirken, 1'i tedavi görmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Çocukların teslimi sırasında konuşan Marib Valisi Sultan el-Arade, Husilerin, zorla silah altına alarak, savaşmaya zorlayarak ve yerleşim birimlerini bombalayarak her gün çocuklara karşı pek çok suç işlediğini belirtti.

Arade, Husilerin alıkonulan bu çocukların akıbetleriyle ilgilenmediğini, esir takasıyla ilgili HDG'ye verilen listede bu çocukların isimlerinin yer almadığını ve listede sadece Husi liderlerin ve onların ailelerinin isimlerinin bulunduğunu kaydetti.

Husilerle HDG güçleri geçen nisan ayından bu yana Marib'e hakim olmak için mücadele ediyor.

Suudi Arabistan da bugün, Husiler ile Ali Abdullah Salih yanlılarının Suudi Arabistan-Yemen sınır şeridindeki çatışmalara katılmaya zorladığı, 2'si farklı Afrika ülkelerinden diğerleri Yemenli toplam 54 çocuk askeri hükümet yetkililerine teslim etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler