Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Cumhurbaşkanı Hadi, Halk Direnişi Güçleri'nin Yemen Ulusal Ordusu'na entegre edilmesini talep etti

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Özel Askeri Komite'den yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) Yemen Ulusal Ordusu'na entegre edilmesini talep ettiği bildirildi.

 Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre Hadi, HDG'nin Yemen Ulusal Ordusu'na entegre edilmesi ile bu konuda şart ve kuralların belirlenmesi için kabul merkezlerinin açılmasını istedi. Hadi, "HDG'nın askere entegre edilmesinden hedefimiz, düzenli bir askeri eğitim ve mali olarak da askeri personel gibi hak ettikleri istihkakı alabilmeleri içindir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Lahic iline bağlı Eş-Şerice bölgesinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile HDG arasındaki çatışmalarda 16 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, direniş güçleri ile Husiler arasında Eş-Şerice bölgesinde çıkan çatışmalarda HDG'den 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı, Husilerden ise 14 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişi yaralandı. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı