Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

DSÖ:- "70 bin ton ilaç ve cerrahi gereç taşıyan yardım uçağı Uluslararası Sana Havalimanı'na ulaştı"

SANA (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 70 bin ton ilaç ve cerrahi gereç taşıyan yardım uçağının Uluslararası Sana Havalimanı'na ulaştığını belirtti.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "70 bin ton ilaç ve cerrahi gereç taşıyan yardım uçağı Uluslararası Sana Havalimanı'na ulaştı." denildi.

Bunun, 2017 yılında örgütün aldığı en büyük ilaç ile birlikte tıbbı araç ve gereç yardımı olduğu ifade edilen açıklamada, kargoda cerrahi müdahale gereken 2 bin hasta için yeterli acil tedavi malzemesi, kan bankası ile merkezi laboratuvarın ihtiyacını karşılayacak tahlil tüpleri ve teşhiste kullanılacak çeşitli testlerin bulunduğu belirtildi.

Ülkede hayat kurtaran malzemelerin ciddi şekilde azaldığı, laboratuvarların hastalıkların teşhisinde kullanılan hızlı tarama araç ve gereçleri ile tahlil tüplerinin tedarik edilmesinde zorluk yaşadığı ifade edilen açıklamada, 30 binden fazla sağlık çalışanının bir yıldan daha fazla süredir maaşlarını alamadığı ancak can kurtarmaya devam ettiği aktarıldı.

DSÖ Yemen Temsilcisi Nevio Zagaria, örgütün ülkedeki sağlık sisteminin çöküşünü önlemek için ortaklarıyla birlikte yoğun bir çalışma içinde olduğunu ancak milyonlarca Yemenlinin halen acil sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

DSÖ, kapılarını hastalara açık tutmak için 96 sağlık kuruluşuna 2017 yılında bin 500 tonluk ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler