Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Başbakan Bin Dağr:- "Husiler, karşılıklı olarak tüm alıkonulanların ve tutukluların derhal serbest bırakılması teklifini kabul etmedi"

LAHEC (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, hükümetin sunduğu, 'karşılıklı olarak tüm alıkonulanların ve tutukluların derhal serbest bırakılması' teklifinin Husiler tarafından kabul edilmediğini belirtti.

Yemen ordusuna ait "September Net" internet sitesinde yer alan habere göre, Alıkonulanların Anneleri Birliği Başkanı Umme es-Selam el-Hac ile bir araya gelen Bin Dağr, Husilere "şartsız ve kayıtsız bir şekilde" tarafların tüm tutukluları serbest bırakması önerisinde bulunduğunu ancak bu teklifin reddedildiğini kaydetti.

Bin Dağr ayrıca uluslararası toplumu, sivillere yönelik keyfi tutuklamalarına son vermesi ve alıkoyduğu masum sivilleri serbest bırakması için Husilere baskı yapmaya çağırdı.

Yemen İnsan Hakları Bakanlığı verilerine göre, Husiler şu ana kadar 13 bin kişiyi alıkoydu.

Öte yandan Husilere bağlı Ulusal Esir İşleri Komitesi, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Lahec'te varılan esir takası anlaşması sonucu bugün 22 Husinin serbest bırakıldığını duyurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler