Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen hükümeti ile Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezi, ülkenin batı sahilindeki 3 bin göçmen aileye 2 ay boyunca barınak sağlayacak

ADEN (AA) - Yemen hükümeti ile Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezinin, ülkenin batı sahilindeki 3 bin göçmen ailenin barındırılması için bir proje başlattığı bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Aden, Lahic ve Hadramevt illerini kapsayacak proje, geçici başkent Aden'de düzenlenen toplantı ile start aldı.

Kral Selman Yemen Yardım ve İnsani İşler Merkezi Aden Müdürü Salih ez-Zibani ile bazı yetkililerin katıldığı toplantıda konuşan Yemen Mahalli İdareler Bakanı Abdurrakip Feth, projeyle 3 bin göçmen ailenin 2 ay boyunca barındırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezine sunduğu yardımlardan ötürü teşekkür eden Feth, Yemen'deki kolera salgınıyla mücadele konusunda uluslararası ve yerel kurumların ortak hareket etmesi gerektiğine işaret etti.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre, geçen nisan ayından bu yana Yemen'de kolera salgını nedeniyle bin 713 kişi hayatını kaybetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler