Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Aden'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 48'e yükseldi- Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi

ADEN (AA) - Yemen'in Aden kentinde düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 48'e yükseldiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda ölenlerin sayısının 48'e yükseldiği, 31 kişinin de yaralandığı belirtildi.

"Şer güçlerini memnun etmeyi, kaos yaratmayı, kan akıtmayı ve kurtarılmış bölgelerde hayatın normale dönmesini engellemeyi hedefleyen menfur saldırının" kınandığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanacağı sözü verildi.

Genelkurmay Başkanlığı, saldırının gerçekleşme şekliyle ilgili bilgi vermedi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ise olayla ilgili İçişleri Bakanı Yardımcısı Tuğgeneral Nasır Lehşa başkanlığında soruşturma komitesi kurulmasına karar verdi.

Kurulacak komitede Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed Seyf el-Yafii ile 4. Askeri Bölge Komutanı Tümgeneral Fadl Hüseyin Muhammed'in de yer alacağı belirtildi.

Öte yandan, terör örgütü DEAŞ, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ebu Saad el-Adeni isimli bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı bir asker grubunun yakınında patlattığını, saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini duyurdu.

Yemen Sağlık Bakanlığı Vekili Ali el-Velidi, daha önce yaptığı açıklamada, Uluslararası Aden Havalimanı yakınındaki Hur Mekser ilçesinde Yemen ordusuna bağlı Özel Kuvvetler kışlasının kapısının önündeki askerlere bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiğini, 30 kişinin öldüğünü, 40'ının yaralandığını duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :