Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Aden'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 30 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

ADEN (AA) - Yemen'de ülkenin geçici başkenti konumundaki Aden'in Hur Mekser ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 30 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yemen Sağlık Bakanlığı Vekili Ali el-Velidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Aden Havalimanı yakınındaki Hur Mekser ilçesinde Yemen ordusuna bağlı Özel Kuvvetler kışlasının kapısının önündeki askerlere bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Saldırı sonucu 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını ifade eden Velidi, yaralılardan bir kısmının hayati tehlikesinin bulunduğunu ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Görgü tanıkları, saldırının çok sayıda askerin sabah saatlerinden itibaren 3 aydır alamadıkları maaşlarının ödenmesini beklediği esnada düzenlendiğini dile getirdi. Hükümet kaynakları ise hayatını kaybedenlerin orduya katılmak üzere hazırlanan yeni askerler olduğunu bildirdi.

Olayın sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Ağustos ayında da Aden'deki Es-Senafir Mahallesi'nde askeri birliklerin konuşlandığı bir okula düzenlenen saldırı sonucu yaklaşık 70 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Sana'nın Eylül 2015'te Husiler tarafından işgal edilmesinin ardından geçici başkent konumunda olan Aden'de din adamlarına, askeri ve sivil yöneticilere yönelik suikastlar ve kamu binalarına yönelik saldırılar düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :