Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

Mart 2015'ten bu yana devam eden çatışmalarda 6 bin 600 kişi hayatını kaybetti

SANA (AA) - Yemen'de Mart 2015'ten bu yana devam eden çatışmalarda 6 bin 600 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) yayımladığı raporda, Mart 2015'ten Temmuz 2016'nın sonuna kadar ülkenin çeşitli kentlerinde devam eden çatışmalarda 6 bin 600 kişinin hayatını kaybettiği, 32 bin 964 kişinin yaralandığı belirtildi.

Raporda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yıl ölü ve yaralı sayısında düşüş olmasına rağmen sağlık kuruluşlarının kaynaklarının tükenmesinden dolayı yaralılara yeterli hizmetin sunulamadığı aktarıldı.

Yemen'de Husiler ve Salih yanlıları ile hükümet güçleri, uzun süredir devam eden anlaşmazlıklara çözüm için BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı.

Taraflar arasında 70 gün devam eden ilk tur, 15 Temmuz'da yeniden başlatılmak üzere 29 Haziran'da askıya alınmıştı. Kuveyt'te 17 Temmuz'da başlayan ikinci turda, belirlenen gündem meseleleri üzerinde anlaşmazlık yaşanmıştı.

Müzakereler için son gün geçen cumartesi olarak belirlenmiş ancak BM'nin talebi doğrultusunda süre 1 hafta daha uzatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :