Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

Taiz'de Husiler ile HDG arasında çıkan çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda 30 kişi öldü

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırıları ve Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Askeri ve sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in batı ve doğu mahallelerinde şiddetlenen çatışmalar ve koalisyon uçaklarının saldırılarında 26 Husi militanı öldü, onlarcası yaralandı. 

Söz konusu çatışmalarda HDG'den de 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı aktarıldı. 

Öte yandan, Taiz'in güney ve güneydoğusunda yer alan Eş-Şerice ve El-Mesrah beldelerinde Husi hedefleri, El-Vaziyye'de ise Husilerin yanı sıra eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına ait bazı mevzileri vuran koalisyon uçaklarının çok sayıda askeri aracı imha ettiği kaydedildi. 

Hastane kaynakları da Husiler ve Salih yanlılarının Taiz'de düzenlediği topçu saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 13 sivilin yaralandığını aktardı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı