Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Eski cumhurbaşkanı Salih'in liderliğini yaptığı partinin, gerginliği sona erdirecek her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığına yer verildi

SANA (AA) - Yemen'de eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi (GHK) Partisi'nin, ülke içinde safları birleştirecek, gerginliği sona erdirecek her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Sana'da Husiler ile yaşanan çatışmalara işaret edilerek, Yemenlilere vatanlarını savunma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Sana ve diğer bölgelerde yaşananlar, bugünün meselesi değil. Husilerin uzun süredir yaptığı sorumsuzca, kışkırtıcı eylemler ile meydana gelen gerginlik ve krizlerin bir neticesi." denildi.

Gerginliğin, Husilerin ortaklık süresince devletin tüm kurumlarını ele geçirme hırsıyla bakanlıklar ve GHK'ya bağlı bazı kurumlara baskınlar yapmasından kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Salih Camisi'ne saldırı düzenlenmesi, GHK liderlerinin evlerine, parti ofislerine ve Ali Abdullah Salih'in akrabalarının evlerine baskınlar yapılması bizi kritik bir tutum içerisine sokarak bu kaosu durdurmaya sevk etti." ifadelerine yer verildi.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetim güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginlik, Sana'da zaman zaman silahlı çatışmalara neden oluyor.

Taraflar arasındaki çatışmalar Sana ve çevresinde son günlerde yeniden alevlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler