Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

ABD’nin Sana Büyükelçisi Tueller, ülkesinin Husiler ile Salih yanlıları arasındaki çatışmalardan endişe duyduğunu bildirdi

SANA (AA) - ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller, ülkesinin Yemen'de Husiler ile eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalardan endişe duyduğunu belirtti.

Tueller, ABD'nin Sana Büyükelçiliğinin internet sitesinde yer alan yazılı açıklamasında, "ABD, Sana'daki çatışmalardan, sivillere yansımalarından ve meydana gelen yıkımdan endişeli." ifadelerini kullandı.

Tüm kesimlere sükûnet çağrısı yapan Tueller, "ABD, çeşitli kesimlerin barışçıl çözüm çabaları konusundaki açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor. Sana'daki şiddet ve insani kriz, çatışmaların acilen durması ve tarafların fedakârlıklar sunması gerekliliğini gözler önüne seriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetim güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginlik, Sana'da zaman zaman silahlı çatışmalara neden oluyor.

Taraflar arasındaki çatışmalar Sana ve çevresinde son günlerde yeniden alevlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler