Yemen'de insan hakları ihlalleri

Yemen'de insan hakları ihlalleri

İnsan Hakları İhlalleri İddialarını İnceleme Komitesi: - "Husiler ve Salih yanlıları temmuz ayında 75'i sivillerin öldürülmesi şeklinde olmak üzere 263 hak ihlali gerçekleştirdi"

SANA (AA) - Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin temmuz ayında düzenlediği saldırılarda 75 sivilin öldüğü bildirildi.

Hükümete bağlı "İnsan Hakları İhlalleri İddialarını İnceleme Komitesi" tarafından hazırlanan raporda, "Husiler ve Salih yanlıları, temmuz ayında 75'i sivillerin öldürülmesi şeklinde olmak üzere 263 hak ihlali gerçekleştirdi." denildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yayımlanan raporda söz konusu ihlallerin "kamuya ait kurumların vurulması, çocukların silah altına alınması, yağma, evlerin patlatılması, göçe zorlama, zorla kaybetme vakası ve keyfi alıkoymalar" şeklinde olduğu aktarıldı.

Raporda ayrıca toplu ablukalara da işaret edilirken Husiler ve Salih yanlılarından ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Husiler ve Salih yanlıları ile hükümete bağlı güçler arasındaki çatışmalara bir yıldan fazla süredir sahne olan Yemen'de, hükümet raporlarına göre 6 bin 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 31 binden fazla kişinin yaralandığı ve ülkedeki insani durumun giderek kötüleştiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :