Yazın kilo verip kışın alıyor musunuz? Uzmanından verilen kiloların kalıcı olması için uyarılar

Yazın kilo verip kışın alıyor musunuz? Uzmanından verilen kiloların kalıcı olması için uyarılar

Konya Medicana Hastanesi Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Dyt. Beyza Vural Öten, Eylül itibariyle yaz mevsiminin sonuna gelinen şu günlerde, yazın verilen kiloların kalıcı olması için uyarı ve önerilerde bulundu

Yaz dönemi artan sıvı beslenme, bol sebze, meyve tüketimi ve hareketli yaşamla hızlanan metabolizmalar kilo vermeyi de kolaylaştırıyor. Eylül ayı itibariyle yazın son demleri yaşanırken, tatil sofralarında kilo almayıp vermeyi başaranlarsa verdiği kiloları yeniden almama kaygısı yaşıyor.

Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Beyza Vural Öten, diyet programlarının her bireyin ihtiyacına göre planlanması gerektiğini belirterek, formda kalmak için su tüketimi, gece yenilen yemek ve uyku düzeni gibi konularda önerilerde bulunuyor.

YAZIN VERİLEN KİLOLARIN KALICI OLMASI İÇİN ÖNEMLİ ÖNERİLER

Özel Medicana Konya Hastanesi Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Dyt. Beyza Vural Öten, yaz mevsiminin sonuna gelinen günlerde, yazın verilen kiloların kalıcı olması için önemli önerilerde bulundu.

Diyet programlarının her bireyin ihtiyacına göre bir uzman tarafından planlanması gerektiğini vurgulayan Öten, "Bahsedeceğim beslenme önerileri herkes için geçerlidir. Bu önerileri alışkanlık haline getirerek formda kalabilmeniz mümkün" diyerek önerilerini şöyle sıraladı:

PAKETLİ GIDALARDAN UZAK DURUN

  • Yiyecekleri doğadaki haline en yakın formda tüketin.
  • İşlenmiş gıdalar besin değerini kaybetmiş fazlaca sodyum, şeker ve katkı maddeleriyle koruyucu hale gelmiş paketli ambalajlı gıdalardır. Bu gıdalardan uzak durun.

LİFLİ MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

  • Vitamin ve liften zengin meyve ve sebzeleri bol miktarda tüketirseniz hem düşük kalori almış hem de mide hacminizi liflerle doldurup tokluğunuzu pekiştirmiş olursunuz.
  • 3 yumruk büyüklüğü kadar mevsim sebzesi, 2 yumruk büyüklüğü kadar mevsim meyvesi tüketmeye çalışın.
  • Salata, sebze veya sebze sularını günlük beslenmenize mutlaka ekleyin.

AKŞAM YEMEKTEN SONRA GÖBEK ÇEVRESİNİ ATIŞTIRMAK YAĞLANDIRIR

  • Akşam yemeğinizi yedikten sonra uyuyana kadar olan süreç sürekli atıştırmakla geçiyorsa göbek çevresi yağlanması kaçınılmazdır.
  • Akşam yemeğinizi yedikten sonra yatana kadar bitki çayı, su, çay, kafeinsiz kahve içilebilir, ancak meyve bile olsa yemekten uzak durmalısınız.

ATIŞTIRMA İSTEĞİ DUYDUĞUNUZDA ÖNCE SU İÇİN

  • Beynimiz, susama hissini sadece su ile değil içinde su barındıran yiyeceklerle de ilişkilendiriyor.
  • Dolayısıyla susama hissi çoğu zaman atıştırma isteğiyle karıştırılıyor. İhtiyacınız olan 1-2 bardak suyken aslında siz 2-3 porsiyon meyveyi bir anda su ihtiyacınızı karşılamak için yiyor olabilirsiniz.
  • Atıştırma isteği duyduğunuzda önce mutlaka 1-2 bardak su için ve mutlaka susama hissini beklemeden su içmeye çalışın.

AZ UYKU KALORİ ALIMINI ARTIRIYOR

  • Yetersiz uyku iştah kontrolünü bozuyor. Az uyku gün içinde daha çok yeme isteği ve daha yüksek kalori alımına sebep oluyor. Bu nedenle ortalama 7-8 saat arası uyumamız gerekiyor.

Yazın kilo verip kışın alıyor musunuz? Uzmanından verilen kiloların kalıcı olması için uyarılar

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.