Selçuklu 2. El Pazarı pazar günü kurulacak

Selçuklu 2. El Pazarı pazar günü kurulacak

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Selçuklu 2. El Pazarı, yoğun ilgi üzerine artık her ayın ilk pazar günü kurulacak. Sıfır atık bilinciyle hareket eden proje, evlerdeki ihtiyaç fazlası eşyaların yeniden kullanılmasını hedefliyor.

Selçuklu Belediyesi'nin sıfır atık konusundaki örnek çalışmalarından biri olan Selçuklu 2. El Pazarı'nın günü değişiyor. Yazır Kapalı Pazar Alanı'nda her ayın ilk çarşamba günü kurulan pazar, yoğun ilgi üzerine hafta sonuna taşınıyor.

Başkan Ahmet Pekyatırmacı, projenin amacını ve güncellemeyi şu sözlerle açıkladı: "Selçuklu Belediyesi olarak israfın önlenmesi ve sıfır atık bilincinin oluşturulması adına birçok projeye imza attık. Selçuklu 2. El Pazarı da bu projelerimizin en çok ilgi görenlerinden biri oldu. Yoğun talep üzerine pazarımızı artık her ayın ilk pazar gününe taşıyoruz."

Selçuklu 2. El Pazarı'nda fincan takımlarından tabaklara, giysilerden çantalara, eski kitaplardan oyuncaklara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuluyor. Toplamda 440 stant bulunan pazarda, vatandaşlar uygun fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ürünleri bulabiliyorlar. Ayrıca, ücretsiz stant açmak isteyenler Selçuklu Belediyesi hizmet masalarına başvurarak destek alabiliyorlar.

Başkan Pekyatırmacı, projenin önemine vurgu yaparak, "Bu projemizle evlerde ihtiyaç fazlası olan eşyaların yeniden kullanılmasını sağlamayı ve tüketim çılgınlığının, israfın önüne geçilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca, aile bütçesine de katkı sağlanmış olacak. Birçok projemizde olduğu gibi bu projemizle de Türkiye'ye örnek oluyoruz" dedi.

Selçuklu 2. El Pazarı, sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılmasında önemli bir adım olarak öne çıkıyor ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler