Yatırımcıların dikkatine: Yenilenebilir enerjide 'kar ortaklığı' tuzağı

Yatırımcıların dikkatine: Yenilenebilir enerjide 'kar ortaklığı' tuzağı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), "kar ortaklığı modeli" adı altında sosyal medyada yayılan yenilenebilir enerji dolandırıcılıklarına karşı önlemlerini duyurdu. Lisanssız şirketlere karşı uyarı yapıldı ve adli süreç başlatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), son günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve "kar ortaklığı modeli" üzerine kurulu yenilenebilir enerji dolandırıcılıklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

EPDK tarafından yapılan açıklamada, ülkede yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretiminin mevcut yasal çerçevesi içinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleler ve EPDK tarafından yönetilen lisanslı elektrik üretimi başvuru süreçleri ile lisanssız elektrik üretim faaliyetleri olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, lisanssız elektrik üretiminin sınırları ve kapsamının belirli olduğu vurgulanarak, vatandaşların bu alandaki yatırımlarını yapmadan önce dikkatli bir şekilde bilgi edinmeleri gerektiği ifade edildi.

EPDK, özellikle son günlerde yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi iddiasıyla ortaya çıkan "saadet zinciri" benzeri yapılanmaların, vatandaşları yanıltıcı bir şekilde kar ortaklığı modeli üzerinden dolandırıcılık girişimlerine dair şikayetlere ulaştığını belirtti.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve söz konusu şirketlerin lisans durumunu EPDK'nın resmi internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, lisanssız şirketlerin Türkiye genelinde elektrik üretim faaliyetinde bulunamayacağına dikkat çekilerek, bu tür şirketlerle herhangi bir yatırım yapmaktan kaçınılması gerektiği ifade edildi.

EPDK, ilgili reklamlara karşı gerekli adli ve hukuki süreçleri başlattıklarını bildirerek, kamuoyunu bu tür dolandırıcılıklara karşı bilinçli olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Kurumun, lisans süreçlerini ve şirket yükümlülüklerini titizlikle takip ettiği ve kamuoyu ile paylaştığı da vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.