Yaşlı, engelli ve çocuklara yeni nesil check-up hizmeti

Yaşlı, engelli ve çocuklara yeni nesil check-up hizmeti

Dünya Yaşlılık Derneğinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, her ay yaşlı, engelli ve çocuklardan oluşan beş kişi, vücut tarama sistemiyle ön tanı koyabilen yeni nesil NLS check-up hizmetinden ücretsiz faydalanabilecek

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Dünya Yaşlılık Derneğinin (DÜYADER) sosyal sorumluluk projesi kapsamında, her ay yaşlı, engelli ve çocuklardan oluşan 5 kişi, vücut tarama sistemiyle kısa sürede ön tanı koyabilen yeni nesil NLS check-up hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek.

DÜYADER Başkanı Umut Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlıların, engellilerin, çocukların sağlık sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, bu kapsamda sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını ifade etti.

Gönüllü iş adamlarının desteğiyle check-up cihazını Ankara'da bir merkezde hizmete sunduklarını anlatan Çınar, "Her ay yaşlı, engelli ve çocuklardan oluşan 5 kişinin tanı cihazıyla rahatsızlıklarının belirlenip ücretsiz tedavilerinin yapılmasını sağlayacağız." dedi.

Çınar, huzurevlerinden ve belediyelerden maddi durumu iyi olmayan ve tedavi edilmesi gereken gereken kişilerin kendilerine yönlendirilmesini isteyeceklerini, merkezde ön tanıları konulan kişilerin hastanelere yönlendirileceğini söyledi.

Umut Çınar, Türkiye'nin birçok yerinde açmayı planladıkları merkezlerin her birinde ayda 5 kişiye Non Lineer System (NLS) cihazı ile ücretsiz check-up yapılacağını dile getirdi.

- "15-20 dakikada insanlara rahatsızlıklarını söylüyoruz"

Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Operatör Doktor Bülent Çelik de var olan ve gelecekte oluşma riski yüksek hastalıkları tespit eden yeni nesil NLS check-up cihazıyla ilgili bilgi verdi.

Çelik, sinir sistemi dalgalarını ölçen cihazın Rus bilim adamlarının çalışmaları sonrasında ortaya çıkan bir tanı sistemi olduğunu söyledi.

Dünyada 35-40 ülkede cihazın kullanıldığını belirten Çelik, "15-20 dakika içerisinde insanlara rahatsızlıklarını söylüyoruz ve hastanelerdeki ilgili bölümlere yönlendiriyoruz." dedi.

Tahlil için kan, idrar vermeden, radyoaktif alana sokmadan kısa sürede hastanın genel durumu hakkında veri elde ettiklerini ifade eden Çelik, cihazın, kalp damar hastalıkları ve kanserde erken tanı imkanı sağladığını anlattı. Çelik, sinir sistemi, kas iskelet sistemi, bronş-akciğer sistemi, kardiyovasküler sistem, endokrin sistem, bağışıklık sistemi taramalarının yapıldığını belirtti.

Cihazın mevcut bir hastalığın tedavisinin gidişatına ilişkin de bilgi verdiğini ve yan etkisinin de bulunmadığını söyleyen Çelik, yüzde 85'e varan doğruluk oranı ile sonuçlara ulaştıklarını vurguladı.

Çelik, bu hizmeti DÜYADER'in sosyal sorumluluk projesi kapsamında engellilere, yaşlılara ve çocuklara sunmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Yaşlı, engelli ve çocuklara yeni nesil check-up hizmeti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler