Yarım asırlık festival, genç sinemacıları kucaklayacak

Yarım asırlık festival, genç sinemacıları kucaklayacak

Antalya Film Forum Direktörü Atakan:- "Antalya Film Forum açacağı bölümlerle kısa filmciler ve sinemacıların motivasyonunu geliştirecek, onların cesaretlenmesine ve kendilerine güvenmesine yardımcı olacak"- "Gençliğimde sinemadan sinemaya koşup festivalle

İSTANBUL (AA) - 54. Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesinde gerçekleşecek Antalya Film Forum'un direktörü Zeynep Atakan, genç sinemacıların desteklenmesinin önemine işaret ederek, "Antalya Film Forum açacağı bölümlerle kısa filmciler ve sinemacıların motivasyonunu geliştirecek, onların cesaretlenmesine ve kendilerine güvenmesine yardımcı olacak." dedi.

Atakan, bu yıl 21-27 Ekim'de düzenlenmesi planlanan 54. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne ilişkin düzenlenen basın toplantısının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır Avrupa Film Akademisi Genç İzleyici Ödülü'nü organize ettiğini anlattı.

Genç insanlarla birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Atakan, kısa veya uzun metraj film çeken ve çekmek için çaba sarf eden gençlerin çekimser olmaması gerektiğini vurguladı. Atakan, kendisinin de sinema-televizyon bölümünde eğitim aldığını ve mesleğinde çalışan şanslı insanlardan biri olduğunu söyledi.

Atakan, yaptığı işin zorluğuna değinerek, sinema ile ilgilenmek isteyen gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Kendinizi, ürettiğiniz, yarattığınız şeyleri göstereceksiniz. Zorlu bir yola çıkıyorsunuz. İşte tam da bu noktada Antalya Film Forum açacağı bölümlerle kısa filmciler ve sinemacıların motivasyonunu geliştirecek, onların cesaretlenmesine ve kendilerine güvenmesine yardımcı olacak. Benim genç yaratıcılardan, izleyici dışındakilerden de en çok ilgi duyduğum nokta budur. Genç arkadaşlarımıza festivali takip etmelerini öneriyorum."

- "Hayatımın 26 senesi çalışarak geçti"

Sinemanın 127 yaşında genç bir sanat dalı olduğuna dikkati çeken Atakan, yeniliğin çok olduğu bu alanda gençlerin çok çalışması, sabırlı olması ve öğrenmeyi hiçbir zaman bırakmaması gerektiğini dile getirdi.

Atakan, kendisinin uzun yıllardır sinema sektöründe olduğunu hatırlatarak, "Baktığınız zaman daha benim ismim 3-4 yıldır gündemde ama hayatımın 26 senesi çalışarak geçti. Hemen olmuyor, 'Biraz sabırlı olmaları gerekiyor.' cümlesinin açıklaması budur." dedi.

Atakan, festivalin artistik direktörlüğünü yapan film yapımcısı Mike Downey ve danışmanlığını üstlenen Mirsad Purivatra ile çalışmaktan dolayı da çok memnun olduğunu kaydetti.

Antalya Film Forum'da da gençlerin sinema yolculuğunun teşvik edilmesi için çalıştıklarını aktaran Atakan, şöyle devam etti:

"Benim de genç çocuklarım var ve film izleme deneyimi artık çok kolay. Gençliğimde sinemadan sinemaya koşup festivalleri takip edip film seyretmek isterken şimdi filmler bir tuşa basıp izlenebiliyor fakat gözardı edilen kısmı; mesele içeriğe ulaşmak değil o içerikle yaşayacağınız deneyimdir."

Antalya Film Forum'un festivaldeki rolünün büyüdüğünü belirten Zeynep Atakan, festivalin kapılarının herkese açık olduğunu anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :