Yalova'da "Şiir Yolu" açıldı

Yalova'da "Şiir Yolu" açıldı

Belediye tarafından "13 Mahalle 77 Proje" kapsamında düzenlenen Şiir Yolu törenle açıldı- Şair ve yazar Behramoğlu: - "Kızıma Mektuplar kitabımda da yer alan şiirimde anlattığım yer Yalova idi. Bu anlamlı eser için emeği geçenleri kutluyorum"

YALOVA (AA) - Yalova Belediyesi tarafından "13 Mahalle 77 Proje" kapsamında sahil şeridinde yapılan Şiir Yolu hizmete açıldı.

Açılış törenine katılan şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Yalova'nın çok güzel bir kent olduğunu belirterek, "Geçmişte bir dönem Yalova'da bulundum. Kızıma Mektuplar adlı kitabımda da yer alan şiirimde anlattığım yer Yalova idi. Bu anlamlı eser için emeği geçenleri kutluyorum. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Behramoğlu'nu Yalova'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Hemşehrilerini şiir ile buluşturmak adına böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Salman, "Projenin fikri ve koordinasyonu Fen İşleri Müdürlüğü personelimiz Ferda Bozkurt'a ait. Emeğinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Yalova her zaman sanatla iç içe olmuş bir kent. Bu özelliğimizi destekleyecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de katıldığı ve yazdığı şiiri okuduğu etkinlikte, Yalova Şairler Derneği adına Nuri Taner, Başkan Salman'a çiçek takdim etti.

Kurdele kesiminin ardından katılımcılar, ünlü şairlerin 35 şiirinin yer aldığı ve plakalar halinde yerleştirildiği yolda yürüdü.

Daha sonra şiirlerini okuyan Behramoğlu, Yalovalılar için kitaplarını da imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :