Yalçın Topçu Baghirov'u ziyaret etti

Yalçın Topçu Baghirov'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:"Ermeni kuvvetleri kayıtsız, şartsız, derhal Azerbaycan topraklarını terk etmelidir"

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliğine yaptığı ziyarette, "Ermeni kuvvetleri kayıtsız, şartsız, derhal Azerbaycan topraklarını terk etmelidir." dedi.

Topçu, Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ile Türkiye'de eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilerle birlikte Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov'u ziyaret etti.

Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan güçlerine karşı verilen mücadelede şehit düşen Azerbaycanlı askerler için taziyelerini ileten Yalçın Topçu, "Ermeni kuvvetleri kayıtsız, şartsız, derhal Azerbaycan topraklarını terk etmelidir. Buradan bütün dünyaya bir kez daha haykırıyoruz; Azerbaycan ve Türkiye'de yaşayanlar, sırt sırta vermiş ikiz kardeşlerdir. Bu çerçevede bir kardeşin eline diken battığında, diğeri yüreğinde hissederse, Azerbaycan'a bir şey olsa biz de burada yüreğimizde hissediyoruz. Aynı şekilde bize bir şey olsa Azerbaycanlı kardeşlerimiz yüreğinden hissediyor. Bunun en güzel örneğini, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in, Türkiye'ye yaptığı son ziyarette gördük. Her iki devlet başkanının kardeşçe kucaklaşması, dosta ve düşmana karşı verilmiş önemli bir mesajdı." ifadelerini kullandı.

Topçu, Türk dünyasının işte, dilde, fikirde bir olması halinde, Türk dünyasına ve akabinde İslam dünyasına güvenlik, özgürlük ve refahın geleceğini de kaydetti.

- "Bir millet, iki devletiz"

Büyükelçi Baghirov ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu son hadiseler bir kez daha gösterdi ki Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşliğin dünyada bir örneği yok. Son aylar içerisinde bu duruma bir kez daha şahit olduk. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, 'Azerbaycan'ın sevinci sevincimizdir, kederi kederimizdir'. Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in söylediği, 'Azerbaycan ve Türkiye bir millet, iki devlettir' cümlesinin ne kadar doğru olduğunu tekraren anlamış olduk. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhurbaşkanına, Azerbaycan'ın haklı mücadelesine verdiği desteklerden dolayı sizin vasıtanızla devletimiz adına minnetimizi ve teşekkürlerimizi sunarım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler