Yakaza Tiyatrosu'ndan FETÖ'nün darbe girişimine tepki

Yakaza Tiyatrosu'ndan FETÖ'nün darbe girişimine tepki

İSTANBUL (AA) - Yakaza Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Birol Cürgül, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı. Yakaza Tiyatrosu ve...

İSTANBUL (AA) - Yakaza Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Birol Cürgül, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Yakaza Tiyatrosu ve oyuncuları adına açıklamada bulunan Cürgül, kanlı darbe girişiminin sadece iktidara ve Cumhurbaşkanı'na karşı yapılmadığını belirterek, "Oy veren tüm seçmene, milli iradeye, dolayısı ile tüm milletimize yönelik bir darbe kalkışmasıdır." ifadelerini kullandı.

Olaylar sırasında yaralananlara şifa dileğinde bulunan Cürgül, şunları aktardı:

"Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde milletimizin cansiperane ve dimdik duruşu, kahraman emniyet güçlerimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli mensuplarının bu kanlı darbe girişimi esnasındaki çabası, Çanakkale ruhunu kaybetmediğimizi tüm dünyaya göstermiştir. Kuklası oldukları şer odaklarının emrini yerine getirmek adına, asker, polis, sivil demeden vahşice insanımızı katleden asker kılıklı teröristler ve destekçileri, adalet önünde hak ettikleri cezayı bir an önce bulmalıdırlar. Ülkemizin gelişip ilerlemesini, tam bağımsızlığını ve cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez gücünü milletten alan güçlü bir iktidarın varlığını hazmedemeyen haçlı ittifakının, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde çöreklenen FETÖ/PDY yapılanması aracılığıyla gerçekleştirdiği bu kanlı darbe kalkışmasını şiddetle kınayarak lanetliyoruz."

Cürgül, hayatını kaybeden şehitlere rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı dileğinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler