Yağmur başkenti büyük oranda teğet geçecek! Ankara’da kar yağışı var ve hava durumu tahminleri yayınlandı

Yağmur başkenti büyük oranda teğet geçecek! Ankara’da kar yağışı var ve hava durumu tahminleri yayınlandı

Meteoroloji İşleri yayınladığı tahminlerle tüm şehirleri detaylı bilgilendirdi. Yapılan tahminlere göre Ankara’da haftanın ilk günü yağış yok ancak sonraki günler kısmi yağışlar geliyor. İşte Ankara hava durumu tahminleri…

Geçtiğimiz günlerde kar yağışından nasibini alan Ankara’da özellikle su kaynakları bu yağışları bekliyor. Toplam baraj doluluk oranı yüzde 10’u bulabilen başkent görünen 11 su kaynağında büyük oranda artış gözlemlendi ancak bu doluluk oranı hiç de yeterli görünmüyor.

METEOROLOJİ KAR VE YAĞMUR GELİYOR DEDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre Pazartesi gününden itibaren birçok ile kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

BATIDA ARTAN SICAKLIK DOĞUYA KAR GÖNDERİYOR

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgârın genellikle kuzey, zamanla güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU

Başkent Ankara’da yeni hafta oldukça sakin ve sıcak başlayacak. Gündüz saatlerinde 10 dereceyi görecek Ankara’da hava sıcaklığı zaman zaman 12 ila 14’ü görecek.

SALI İÇİN YAĞMUR TAHMİNİ

Ankara’da 22 Şubat Salı günü yağmur tahmini bulunuyor. Çok kısa sürmesi beklenen yağışlar Ankara’nın batısında görülecek. Ardından şehrin havasını bulutların kaplaması bekleniyor.

ÇARŞAMBA İÇİN DE TAHMİN VAR

Meteoroloji, Ankara’ya Çarşamba günü yağmur geleceği tahminini yayınladı. Saatlik verilen henüz yayınlanmadığı tahminlerde nerelerin yağış alacağı konusunda herhangi bir kesinlik yok. Ancak yabancı kaynaklara göre Çarşamba günü şehir merkezinde 12:00 ile 18:00 saatleri arasında yoğun yağmur yağacağı tahmini bulunuyor.

24 ŞUBAT ANKARA İÇİN BÜYÜK GÜN

Yayınlanan haritalara göre Ankara’da 24 Şubat’ın gün ortasına yakın saatlerinde yağmur kendini gösterecek. Batıdan gelen bulutlar ilerleyen saatlerde kar yağışına dönecek. 5 saat civarı sürecek yağışlarla başkent ciddi miktarda yağış almış olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.