Yabancılar Edremit'in sağlık turizmini inceledi

Yabancılar Edremit'in sağlık turizmini inceledi

Londra Belediye Meclisi Üyesi ve Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ashraf, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık Danışmanı Dr. Cheema, Edremit'teki sağlık turizmi hakkında bilgi aldı

BALIKESİR (AA) - Londra Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Saima Ashraf ve Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık Danışmanı Dr. Tariq H. Cheema, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki sağlık turizmi inceledi.

Ashraf ve Dr. Cheema, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı ziyaret etti.

Sağlık turizmi faaliyetleri ve kentsel dönüşüm hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette konuklarına ilçeyle ilgili bilgi veren Saka, Edremit'in yer altı termal zenginlikleriyle sağlık turizmi açısından en uygun bölgelerden birisi olduğunu bildirdi.

Saka, ilçede sağlık turizmi alanında son yıllarda yeni tesisler, oteller açılmaya başladığını belirterek, "Yüzlerce, binlerce kişi sağlık turizminden faydalanmak için ilçemize geliyor. Bu alanda yeni yatırımların gelmesi, yeni tesisler kazandırılması için belediye olarak gerekliği kolaylıkları sağlamaya hazırız." dedi.

Ashraf ise sağlık turizminin hızla gelişen bir sektör olduğunu, Edremit'teki çalışmaları yerinde görmek için ziyarette bulunduklarını ifade etti.

Dr. Cheema da insanların farklı kent ve ülkelere giderek hem tatil hem de sağlık açısından şifa aradıklarına işaret ederek, ilçede sağlık turizmi alanında nelerin yapıldığını, nelerin yapılabileceğini yerinde görebilmek için kente geldiklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler