Yabancı uyruklu vatandaşın 56 bin 750 dolar ve 2 bin 400 TL'sini alan sahte savcı ve polisler yakalandı

Antalya'da kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis olarak tanıtarak aradıkları yabancı uyruklu bir vatandaşın 56 bin 750 dolar ve 2 bin 400 TL'sini alan 4 kişi yakalandı

Antalya'da kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis olarak tanıtıp baskı altına alarak yabancı uyruklu bir vatandaşın toplam 56 bin 750 dolar ve 2 bin 400 TL'sini alan 4 dolandırıcı gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

KENDİSİ VE KIZINI ARAYARAK DOLANDIRDILAR

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine müracaatta bulunan yabancı uyruklu W.A.A.W kendisini ve kızını arayarak Emniyet görevlisi olarak tanıtan ve baskı altına alarak yönlendirmeleri sonucunda bankada bulunan hesabından 29 bin 750 doları havale ettiği, evine gelen ve kendisini polis olarak tanıtan şahıslara ise 27 bin dolar ve 2 bin 400 TL vererek dolandırıldığını söyledi.

4 DOLANDIRICI GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen İ.P., İ.S., H.İ.G. ve A.H. gözaltına alındı.

SUÇ KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin yapılan incelemeleri sonucu benzer yöntemle dolandırıcılık suçlarından suç kayıtlarının olduğu tespit edildi. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.