"Washington DC Türk Film Festivali" büyük ilgi görüyor

"Washington DC Türk Film Festivali" büyük ilgi görüyor

ABD'nin başkenti Washington'da ilk kez düzenlenen "Washington DC Türk Film Festivali" ilgi çekiyor- Washington Kültür ve Tanıtma Müşaviri Karakuş:- "Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz film festivalini bundan sonraki yıllarda daha büyük bir organizasyon şek

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da ilk kez düzenlenen "Washington DC Türk Film Festivali" Türk ve Amerikalı sinemaseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin desteğiyle başkentteki E Street Sineması'nda başlayan festival hafta sonuna kadar sürecek.

Festival kapsamında "Sarmaşık", "Sivas", "Baskın", "Limonata", "Nadide Hayat", "Kar Korsanları", "Kalandar Soğuğu" ve "Ertuğrul 1890" adlı filmler ücretsiz ve İngilizce alt yazılı olarak gösterilecek.

Washington Kültür ve Tanıtma Müşaviri Görkem Kurşunlu Karakuş, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede festivale ilginin oldukça yüksek olduğunu belirtti.

"Türk Kültür Günleri" kapsamında nisan ayı boyunca çok sayıda etkinlik yapılacağını ifade eden Karakuş, film festivalinin de bu serinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Bu yılki etkinliklerin başlangıcını, 2 Nisan'da resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Amerika Diyanet Merkezi ile yaptıklarını aktaran Karakuş, ardından Türk-İslam eserleri sergisinin ve akabinde Ahmet Özhan konserinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

- "Festivale ilgi çok büyük"

Film festivaline ilginin yoğun olduğunu anlatan Karakuş, bunda hem festivalin ilk kez yapılıyor olması, hem de Washington'ın en önemli kültür kurumlarından Smithsonian ile işbirliği yapılmasının etkili olduğunu ifade etti.

"Etkinliklere her kesimden oldukça yüksek ilgi söz konusu, biletlerin tamamı tükenmiş durumda" diyen Karakuş, bu festivallerin devam etmesinin temel amaçları olduğunu belirtti.

Başkent Washington'ın farklı kültürleri yansıtan etkinliklere evsahipliği yaptığını dile getiren Karakuş, "Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz film festivalini bundan sonraki yıllarda daha büyük bir organizasyon şeklinde daha geniş katılımla yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Festival filmlerinin gösterimi sürerken "Baskın" adlı ilk uzun metraj filmiyle büyük beğeni toplayan genç yönetmen Can Evrenol, AA muhabirinin sorularını cevapladı.

ABD'ye dağıtımı yapılan 8. film olma unvanına sahip ve bugüne kadar sayısız festivalde gösterilen Baskın'ın yönetmeni Evrenol, "Tek bir film yapma şansım olsaydı Baskın gibi bir film yapardım." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar birçok kısa metrajlı film yapan Evrenol, 6. filmle birlikte yeterli ilginin oluştuğunu düşünerek ilk uzun metrajlı filme adım attıklarını belirtti.

- "Korku ile flört ede ede en büyük korkumla yüzleşmeye çalışıyorum"

Filmi kendi mali imkanlarıyla yaptıklarını aktaran Evrenol, Baskın'ı toplam 4 aylık bir zaman dilimi içinde çektiklerini bildirdi. "Baskın'ın, zaman zaman sert ve sonuna kadar giden bir tarzı var" diyen Evrenol, filmini "karanlık-fantastik" şeklinde nitelendirdi.

Yerli yönetmenlerden Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan ve Reha Erdem, yabancı yönetmenlerden ise John Carpenter, Federico Fellini ve Stanley Kubrick gibi isimlerden etkilendiğini belirten Evrenol, "Korku en temel hislerimizden birisi ve bunun da arkasında ölüm korkusu vardır. 'Dostunu yakın tut, düşmanını daha yakın tut' diye bir söz vardır. Ben de korku ile flört ede ede en büyük korkumla yüzleşmeye çalışıyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :