Vizesiz bayram turlarında seçenek çok

Vizesiz bayram turlarında seçenek çok

Turizm acentaları, bayram için henüz tatil planı yapmayanlara sadece pasaportlarıyla vizesiz gidebilecekleri tur imkanları sunuyor- TUREB Başkanı Apalı:- "Kıbrıs, hem tatilcilerin aradıklarına cevap verebiliyor hem de ekonomik katkı her iki taraf adına sa

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Turizm acentaları, henüz tatil planı yapmayan ve farklı bir ülke görmek isteyen tatilcilere, vizesiz gidebilecekleri ve her keseye uygun tur imkanları sunuyor.

Türkiye’nin uluslararası alanda gerçekleştirdiği anlaşmalar sayesinde aralarında Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Arjantin, Maldivler, Sırbistan gibi birçok ülkeye sadece pasaportla gidebilmek mümkün.

AA muhabirinin derlemelerine göre, dileyen turistler, Balkan Üçgeni turu ile 2 gece 4 gün Bulgaristan, Makedonya ve Sofya’da St. Nedelya Kilisesi, Rus Kilisesi, Rotanda Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi'ni ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün yeniçeri elbisesi giyerek katıldığı balonun yapıldığı orduevini de görme fırsatı bulacak.

- Tarih, güneş ve kum bir arada

Vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında yer alan Makedonya'da, Unesco Dünya Mirasları listesindeki Ohrid kentindeki konser ve festivallerde kullanılan Ayasofya Kilisesi, Roma döneminden kalan amfitiyatro ile Osmanlı döneminden kalma Halveti Tekkesi de görülebilecek.

Yunan adaları da bayram turları arasında ilgi gören yerler arasında bulunuyor. 4 günlük turlarla Yunanistan'ın en büyük üçüncü adası Midilli’yi, Atina'da eski Yunan medeniyetlerinin en güçlü sembolü Pantheon ile Akropolis'in üzerinde yer alan Lavrion Limanı'nı, beyaz renkli dar sokakları ve küp şeklindeki evleriyle Mikonos'u, dar yolların üzerine kurulmuş beyaz badanalı evleriyle Milos adasını gezmek mümkün.

Ukrayna’nın turizm başkenti ve en büyük limanı olan Odesa gezisi sırasında Ekaterina anıtı, tarihi Odessa Opera Binası, 2. Dünya Savaşı'na ait Meçhul Asker Anıtı'nın yanı sıra birçok eşsiz mimari örnek görülebilecek.

Bembeyaz kumları, mavinin en güzel tonlarını barındıran denizin ve yeşil doğanın tadını çıkarmak isteyenler ise Honduras’ın önemli adaları arasında yer alan Maldivler' de bayram tatilini geçirebilecek. Dileyen turistler, 5 gece konaklayacakları Maldivler turunda okyanus kenarında güneşin tadını çıkarabilecek.

- Uzakdoğu kültürü

Uzakdoğu kültürünü yaşamak isteyenlere ise Bangkok, Pattaya, Singapur ve Japonya'da farklı seçenekler sunuluyor. Dünyanın bir numaralı alışveriş merkezi olarak bilinen Bangkok’ta, yatan ve oturan Budha heykelleri, stupalar (mezar taşları), masaj okulu bulunan Kraliyet Tapınağı Wat Pho ve içinde 5,5 ton ağırlığında altın Buda heykeli bulunan Wat Traimit Tapınağı keşfedilebilecek.

Pattaya’da ise mücevher fabrikası gezilerek, Tayland’da çıkan safir, yakut gibi değerli taşların nasıl işlendiği ve mücevher haline getirildiği görülebilecek.

Singapur’daki panoramik şehir gezisinde Singapur Nehri, meclis, opera, mahkeme binaları, Singapur'un simgesi olan Merlion Heykeli ziyaret edilebilecek. Eğlence sektörünün merkezi olarak kabul edilen Tayland’daki Phuket Adası da önemli tatil seçenekleri arasında yer alıyor. Phuket, doğal güzellikleri, su altı zenginlikleri ile birçok tatilciye rüya gibi bir tatil imkanı sunuyor.

Tatile biraz daha yüksek bütçe ayırabilecekler için 7 gece 9 günlük Seul-Tokyo-Kyoto-Osaka turu da seçenekler arasında bulunuyor.

Bu tura katılanlar, Seul’de 1395 Yılında Jaseon Hanedanı’nın kurucusu Kral Taejo tarafından yaptırılan Gyeongbokgung Sarayı'nı, Tokyo’da dünyanın ikinci uzun kulesi Sky Tree’yi, ihtişamlı Kraliyet Sarayı ile eski çağlardan beri Japon halkının kutsal kabul ederek taptığı, 3 bin 776 metre ile Japonya’nın en yüksek dağı olan kutsal Fuji’yi, altında akan suyun kutsal olduğuna inanılan Kiyomizu Tapınağı'nı görebilecek.

- Çöl içinde hazırlanan cennet, Dubai

"Çöl içerisinde bir cennet" olarak nitelendirilen Dubai, lüksü, gökdelenleri, eğlencesi, alışveriş merkezleri ve plajlarıyla unutulmaz bir tatil yaşamak isteyenler için önemli bir merkez olacak.

"Ortadoğu'nun Paris’i" olarak tanımlanan ve farklı dinlere ev sahipliği yapan Lübnan'ın başkenti Beyrut ise farklı bir kültür tatili seçeneği sunuyor.

Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Lviv ve Odesa kentleri mimarinin, denizin, antik müzelerin ve doğa sporlarının tadını çıkarmak isteyenleri bekliyor. Bu bölgeler, Türkiye'den giden turistlerin en çok tercih ettiği bölgeler arasında bulunuyor.

Savaştan sonra hızlı bir kalkınma hamlesi içine giren ve dünyaca ünlü Potemkin merdivenleri ile dikkat çeken Sırbistan'ın başkenti Belgrad da gençlerin tercih ettiği tatil beldeleri arasında ön sıralarda yer alıyor.

- "Geziler ve turlar, ehil rehberler eşliğinde yapılmalı"

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Ahmet Zeki Apalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışı turlar konusunda tavsiyelerde bulundu.

KKTC'nin hem tatilcilerin beklentilerine cevap verebildiğini hem de iki taraf adına ekonomik katkı sağladığını belirten Apalı, şunları kaydetti:

"Bunun dışında 'Balkanlar ve Osmanlı'nın İzinde' programlarını gerçek profesyonel rehberlerle gezmelerini öneriyoruz. Atalarımızın mirasına sahip çıkan toplumlar ve kültürleri inanılmaz bir deneyim sunacaktır. Yunan adaları ise daha kısa süreli, sahil kesiminde tatil yapanlar veya oturanlar için vizesiz, günübirlik gidilip gezilecek, yemekleri tadılacak alternatif olur. Özellikle deniz ürünleri uygun fiyatlarla servis edilir."

Apalı, turizmin ciddi bir hizmet sunması gerekliliğini hatırlatarak, "En önemlisi gezilerin ve turların ehil rehberler eşliğinde yapılmasıdır. Bunun için en doğru tercih yapılmalı." önerisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler