Vicdan Konvoyu'na Van'dan destek

Vicdan Konvoyu'na Van'dan destek

Suriye'de, Esed rejimince hapishanelerde hukuka aykırı tutularak işkenceye uğrayan kadınların sesini duyurmak için organize edilen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Van'dan bir grup gönüllü kadın Hatay'a uğurlandı

VAN (AA) - Suriye'de, Esed rejimince hapishanelerde hukuka aykırı tutularak işkenceye uğrayan kadınların sesini duyurmak amacıyla düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Van'dan bir grup gönüllü kadın Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.

Kent merkezindeki Nurşin Camisi önünde bir araya gelen 47 kadın, basın açıklaması ve dua okunmasının ardından bölgeye hareket etti.

Basın açıklamasını okuyan Avukat Kübra Emre, 7 yıldır Suriye'de yaşanan savaşta binlerce insanın katledildiğini söyledi.

Suriye'de rejim tarafından 400 binden fazla insanın sorgu merkezlerinde, hapishanelerde tutulduğunu ifade eden Emre, şöyle devam etti:

"Çocuk, kadın, yaşlı ve erkek ayırt etmeden 13 bin 104 insan bu dönemde bu hapishanelerde hayatını kaybetti. İşkenceden akıbetinden hiçbir şekilde haber alınamayan 76 bin insanın kayıp olduğu biliniyor. İşkence görüyor, tecavüze uğruyor. Suriye rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı, kullanıyor."

Dünyanın dört bir yanından din, dil, ırk fark etmeden kadınların toplandıklarını ve insanlığın vicdanına doğru yola çıktıklarını dile getiren Emre, şunları kaydetti:

"Suriye hapishanelerinde beklenen vicdanın bu konvoyda olduğunu söylemek üzere yola çıkıyoruz. Seni kurtarmak için yola çıkıyoruz. Seni kurtarmanın, seni yaşatmanın bütün insanlığı yaşatmak, ümidi yaşatmak, yaşamı yaşatmak olduğunu biliyoruz. Buradayız. Bir dünya kadın buradayız. Orada olduğunu duyuracağız bütün dünyaya. Sizi kurtarana kadar tüm karar vericileri rahatsız edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :