Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca bayramın ilk gününde gerçekleştirilen 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıya Doğu Karadeniz'deki vatandaşlar tepki gösterdi- Trabzonlu vatandaşlardan Cemil Puslu:"Bayram sabahı olacak şey değildi. İnsanların bi

TRABZON/ORDU (AA) - Doğu Karadeniz'deki vatandaşlar, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk gününde gerçekleştirilen ve 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıya tepki gösterdi.

Trabzon'da yaşayan vatandaşlar, Van'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Vatandaşlardan Çağrı Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetlediğini belirterek, "Son demlerini oynuyorlar. Kahpelikten başka bir şey değil. Kahpelik yaparak bomba patlatıyorlar. Başka türlü karşımıza çıkamıyorlar. Hepsi bitecek." dedi.

Terör saldırısı nedeniyle üzgün olduğunu anlatan Fehim Uzan da bu olayların olmasını istemediklerini vurgulayarak, "Bu mübarek bayramda gerçekten olacak şey değil. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bunlara ne söylesek azdır. Bunların gözü kanı doymuş. Mübarek bayramda kan akıtmak bir Müslümana yakışmaz." diye konuştu.

Cemil Puslu da terör saldırısını kınadığını belirterek, "Hele de bayram sabahı olacak şey değildi. İnsanların biraz bayrama saygısı olması lazım. En azından bayram günü bunları yapmamalarını düşünüyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz, kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.


- Ordu


Emekli esnaf Orhan Sağlam, Van'daki terör saldırısını televizyondan büyük bir üzüntüyle öğrendiğini anlattı.

Saldırının, PKK terör örgütünün ne kadar alçak bir örgüt olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Sağlam, "Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Artık bu terör belasından Türk halkı olarak kurtulmak istiyoruz. Bayramın ilk günü olması daha acı bir durum. Bayramlaşmaya giden, kurban kesmek ve o heyecanı yaşamak isteyen insanların üzerine bu türlü saldırının yapılması bizleri daha çok üzdü." dedi.

Sağlam, terör olaylarını lanetlediğini ve kınadığını belirterek, bir daha terör saldırısının olmamasını ve terörün tamamen bitmesini temenni etti.

Vatandaşlardan Hikmet Özmen de terör örgütlerinin hepsini kınadığına vurgu yaparak, "Devlet bu işin hakkından gelecektir. Ben bu anlayıştayım. Dinsiz, imansızın bayramı olur mu? Bunların bayramı, seyranı olmaz. İman yok ki adamlarda, din yok ki, insaf yok ki." diye konuştu.

Emekli Hami Azaklı da mübarek bir günde yapılan bu eylemin çok üzücü olduğunu aktararak, "Herkes, her şey bugün bayram yapıyor. Çiçekler, otlar bayram yapıyor. Bayramlarda eskiden ağaç kesmezdik, onlar da bayram yapıyor. Bu yapılır mı? 15 Temmuz'da başarılı olamayan FETÖ'cüler, PKK'lılar, İŞİD'ciler, PYD'ciler hepsi şu an birlik. Biz Osmalı'dan geliyoruz, bunun üstesinden geleceğiz. Allah kahrı perişan etsin, bunu yapan Müslüman değildir." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :