Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'daki terör saldırısına tepkiler

Karabük Valisi Aktaş, AK Parti Karabük İl Başkanı Saylar ve TSO Başkanı Özcan saldırıyı lanetledi

KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen, 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak, "Bu bayramların birleştirici gücünü asla bozamayacaklar. Milletimiz, devletimiz el ele bu oyunları hep bozdu, yine bozacak." dedi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını söyledi.

Ancak hiçbir gücün ülkeyi bölemeyeceğini ifade eden Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurban Bayramı'nın birinci günü yine terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Amaçları ülkedeki huzuru bozmak, istikrarsızlaştırmak. Bu bayramların birleştirici gücünü asla bozamayacaklar. Milletimiz, devletimiz el ele bu oyunları hep bozdu yine bozacak. Bu terör saldırılarını lanetliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize büyük geçmiş olsun."

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yine kahpece terör saldırısına maruz kaldıklarını kaydetti.

Teröristlerin böylesine önemli bir günü bile kana bulamaya çalıştığını ve saldırıyı kınadığını belirten Saylar, "Bu alçakça saldırı şunu göstermiştir ki hedef halktır. Türkiye'yi bölmeye ve parçalamaya çalışan terör örgütlerinin büyük panik içinde oldukları ortadadır. Terörün amacına ulaşmasına devletimizle, hükümetimizle, milletimizle, ordumuzla, polisimizle topyekün birleşip asla izin vermeyeceğiz. Artık bunu görsünler. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum ve bu saldırıyı yapanları binlerce kez lanetliyorum." şeklinde konuştu.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Tuncay Özcan, saldırıda yaralanan sivillere ve emniyet güçlerine acil şifalar diledi.

Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasını istemeyenlerin, büyümesine çelme takmaya çalışanların bayram demeden bir kez daha sahneye çıktığını dile getiren Özcan, bunların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını, ülkenin her geçen gün daha kenetlenip büyüyeceğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler