Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

Şanlıurfa Valiliğine atanan Tuna: - "Şanlıurfa, Eskişehir'e göre biraz daha büyük ve hassasiyeti olan bir kent. Coğrafi olarak bir takım sıkıntılar var. Özellikle Suriye'den gelen göçmenler başta olmak üzere sınırın öte tarafındaki hareketlilik nedeniyle

ESKİŞEHİR (AA) - Valiler Kararnamesi ile Eskişehir Valiliğinden Şanlıurfa Valiliğine atanan Güngör Azim Tuna, "Şanlıurfa Eskişehir'e göre biraz daha büyük ve hassasiyeti olan bir kent. Coğrafi olarak birtakım sıkıntılar var. Özellikle Suriye'den gelen göçmenler başta olmak üzere sınırın öte tarafındaki hareketlilik nedeniyle hassas bir vilayetimiz." dedi.

Vali Tuna, Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde gerçekleşen İlkokullararası Spor Şenliği sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa'ya atandığını anımsattı.

Eskişehir'de 3 yılının çok çabuk geçtiğini belirten Vali Tuna, bu meslekte yer değişikliğinin her zaman beklenen hadiselerden olduğunu söyledi.

Vali Tuna, Şanlıurfa'ya atanacağının sinyalini daha önceden aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa Eskişehir'e göre biraz daha büyük ve hassasiyeti olan bir kent. Coğrafi olarak bir takım sıkıntılar var. Özellikle Suriye'den gelen göçmenler başta olmak üzere sınırın öte tarafındaki hareketlilik nedeniyle hassas bir vilayetimiz. Ama insanı itibariyle yine bizim öz insanımız. Eskişehir Türk dünyasının başkenti oldu. Orası da bizim dünyamızın bir parçası. Belki bu vesileyle Eskişehir ile ilişkilerini daha da geliştirme imkanı olur. Biliyorsunuz biz buradan ayrılsak da Türk Dünyası Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak yine Eskişehir ile irtibatımız devam edecek. Bizden kolay kurtulamayacaksınız."

Atamanın hayırlı olmasını dileyen Vali Tuna, "Kendimizi bu ülkeye, millete hizmet etmeye adamış insanlar olarak memnunuz. Eskişehir'den ayrılacağımız için üzülüyoruz ama neticesinde yeni bir başlangıç, yeni insanlar. Bu ülkeyi seviyoruz. Durum böyle olunca geriye fazla bir şey söylemek düşmüyor. Büyüklerimiz böyle takdir etmiş biz de bunun gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

- Eskişehirspor inşallah seneye Süper Lig'e yükselir''

Vali Tuna, bir gazetecinin ''Eskişehirspor ile yakından ilgilendiniz, takımın durumu hakkında neler düşünüyorsunuz? sorusu üzerine 4 Haziran'da yapılacak Eskişehirspor kongresine katılacağını bildirdi.

Kongrede düşüncelerini dile getireceğini anlatan Vali Tuna, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu, Eskişehir'in kendisinin çözmesi gereken bir konu. Eskişehir bunu il olarak başarabilmeli. Bunu yapacak insanlar var. Görevden kaçmamaları konusunda onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Ortada bütçe olarak iyi bir manzara yok ama bu çözülmeyecek bir şey değil. Valilik olarak, belediye olarak destek olunduğu takdirde, birlik beraberlik içinde insanlara güven verecek bir yönetim oluşturulduğunda bence bu sorunlar kısa sürede hallolur. İnşallah takımımız önümüzdeki seneye tekrar Süper Lig'e çıkar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler