Vali Yurtnaç, Etnografya Müzesinde incelemede bulundu

Vali Yurtnaç, Etnografya Müzesinde incelemede bulundu

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Etnografya Müzesinde incelemede bulundu.İl Etnografya Müzesinde sergilenen tarihi eserler hakkında Müze Müdürü...

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Etnografya Müzesinde incelemede bulundu.

İl Etnografya Müzesinde sergilenen tarihi eserler hakkında Müze Müdürü Hasan Şenyurt’tan bilgi alan Yurtnaç, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat’ın birçok kültürel zenginliğinin olduğunu, bu zenginliklerin tanıtımının iyi yapılmasıyla ilin kültür ve turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atacağını söyledi.

Müzenin arka bahçesiyle alakalı fikirlerini paylaşan Vali Yurtnaç, "Yozgat’ta ailelerin gidip oturabileceği, rahat bir nefes alabileceği ve hoşça vakit geçirebileceği fazla bir mekan yok. Görüyoruz ki Müze Müdürlüğümüzün arka kısmında kullanılmaya elverişli oldukça güzel bir bahçe var. Bu bahçemizi müzemizin de tarihi yapısına uygun bir çay bahçesi olarak dizayn edebiliriz. Bu vesile ile müzemize gelen ziyaretçi sayısı da artacaktır." dedi.

Kültür ve turizmi desteklemek amacıyla bir dernek kurulması için Müze Müdürü Hasan Şenyurt ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfü İbiş’e talimat veren Vali Yurtnaç, kurulacak derneğin ilde gerçekleştirilen ve önümüzde gerçekleştirilmesi düşünülen turizm faaliyetlerine de destek vereceğini dile getirdi.

Yurtnaç, "Tarihi ve tescilli olan ama metruk kalmış tüm binalar tek tek tespit edilerek satın alınıp aslına uygun şekilde restore edildikten sonra vatandaşımızın en iyi şekilde faydalanabileceği mekanlar olarak kullanılacak." diye konuştu.

Kentteki mevcut müzenin yetersiz kaldığını ve yeni bir müze yapılacağını kaydeden Yurtnaç, şunları söyledi:

"Tarihi dokuya uygun yapılması planlanan müzenin, askeri lojmanların arka kısmında kalması uygun almaz. Lise Caddesine sıfır konumda bulunan askeri lojmanlar alanı 11 dönüm. Bu lojmanı bulunduğu yerden kaldırabilirsek yapacağımız yeni müze binası da daha geniş alana yayılacak ve daracık alana hapsolmayacak. Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yapmayı düşündüğü Kongre ve Kültür Merkezi konseptini de müze binasıyla aynı alan içine yaparsak, her ikisi de bir bütün olur ve fonksiyonellik kazanır, şehre güzellik katar. Yozgat’ın tam göbeğinde bulunan bu alana yapacağımız müze ve kültür konsepti, mimarisiyle de daha çok ziyaretçi çekecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler