Vali Şentürk'ten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret

Vali Şentürk'ten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.Valilikten yapılan yazılı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, OSB'deki okulda incelemelerde bulunan Vali Şentürk, okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Şentürk, burada yaptığı konuşmada, okulun asıl amacının Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu ara elemanı yetiştirmek olduğunu belirtti.

Lisenin Ahilerin iş başı eğitimini esas aldığını vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:

"Bu okulda eğitim gören öğrencilerimiz fabrikaya staja gittiğinde makinelerin çalışma sistemini, üretim sürecini birebir uygulayarak öğrenecekler. Lisemiz sanayimizin asıl ihtiyacı olan ara eleman sorununa, nitelikli eleman yetiştirerek çözüm üreten bir okulumuzdur. Son derece modern olan okulun, gelecekte şehrin en gözde liselerinden biri olacağına şüphem yoktur. Bu okuldan yetişen mühendisler, teknikerler yaptığı hizmetlerle ülkemiz sanayisinin gelişip kalkınmasına katkıda bulunacaklar. Bu okulda eğitim gören çocuklarımız, OSB’deki işletmelerde staj görme imkanı bulacaklar. Daha ileri bir teknolojiyi kullanmayı öğrenecekler. Öğrencilerimiz Ahiliğin eğitim sistemini kendilerine prensip ederek ülkemize en iyi şekilde hizmet edeceklerdir."

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Eraslan, OSB Müdürü Ömer Türkmenoğlu da hazır bulundu.

Vali Şentürk'ten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler