Vali Çelik'in TEİ ziyareti

Vali Çelik'in TEİ ziyareti

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEİ) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit'i makamında ziyaret etti.Valilikten yapılan...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEİ) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit'i makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir'in gururu olan TEİ'nin yaptığı çalışmaları takdirle karşılayan Vali Çelik, ürettiği projelerle, yenilikçi teknolojilerle ülke sanayisine büyük katma değer sağlayan kurumun, geçmişten getirdiği birikimlerine yenilerini ekleyerek, savunma ve havacılık sanayine katkı sağladığını belirtti.

Eskişehir'de havacılık sektörünün geleceğini şekillendirmek ve bu alandaki çalışmalara yön vermek için çeşitli çalışmalar yapıldığını hatırlatan Çelik, şehrin ekonomik göstergelerinde önemli bir paya sahip olan savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren firmalar arasındaki eşgüdüm ve işbirliğini artırmak için önemli bir işlevi yerine getirmekte olduğunu ifade etti.

TUSAŞ Genel Müdürü Akşit de, havacılıkta kullanılan güç sistemleri ve türevleri için küresel ölçekte, rekabetçi, sürdürülebilir ve özgün ürünler tasarlayan, üreten ve servis hizmeti veren lider bir motor şirketi olmak istediklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler