Vali Çelik Han ilçesini ziyareti

Vali Çelik Han ilçesini ziyareti

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Han ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.Han Kaymakamı Rızvan Eroğlu'nu makamında ziyaret...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Han ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Han Kaymakamı Rızvan Eroğlu'nu makamında ziyaret eden Vali Çelik, ilçenin yerleşim alanı, eğitimi, turizm potansiyeli, sağlık ve güvenlik hizmetleri ile sosyal yaşantısı hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Çelik, Kaymakam Eroğlu ile Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'yı makamında ziyaret etti.

Çelik ziyaretinde Han'a olan ilgiyi arttırmak, ilçenin daha çok bilinirliğini sağlamak için yöresel kültürü ön plana çıkarmak gerektiğini belirterek, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini iyi tanıtmanın ardından ilçeye olan ilginin daha çok artacağını söyledi.

Bölgenin ihtiyacı olan tanıtıma herkesin katkı sunmasını gerektiğinin de altını çizen Çelik, bölge sınırları içerisinde bulunan Yazılıkaya Anıtı'nın ilçeyi turizm anlamında değerli kıldığını belirtti.

Daha sonra Çelik, Kaymakam Eroğlu, Belediye Başkanı Şanlı ve beraberindekiler, Hüsrevpaşa Cami, Hüsrevpaşa Hamamı, Han Yeraltı Şehri ve Hacı Arif Ağa Konağı'nda incelemede bulundu.

Bölgenin tarihi ve kültürel varlıklarının korunması için elden ne geliyorsa yapmak istediklerine değinen Çelik, bu tarihi zenginliğin gelecek kuşaklara aktarılmasının bir görev olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :