Üniversite öğrencisinin trafik kazasında ölümü davası

Üniversite öğrencisinin trafik kazasında ölümü davası

Üniversite öğrencisi Kandemir'in ölümü, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kamyon şoförü Yanık'ın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de meydana gelen trafik kazasında, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in ölümüyle bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kamyon şoförünün, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık şoför Aydın Yanık ile kazada yaralanan Büşra Özsayın ve tarafların avukatları katıldı.

Savunmasını yapan sanık Yanık, şunları söyledi:

"Olay günü Gebze'den yük yükledim. Bununla Kadıköy'e geldim ve Caferağa Mahallesi'nde inşaatın bulunduğu sokağa girip yükü indirecektim. Dar bir sokaktı, bu nedenle sağa doğru geniş virajı alarak kavşağa girdim. Karşıdan gelen bir şahıs beni uyardı, arabayı ileri al dedi. Ben de arabayı ileriye doğru götürdüm. Daha sonra kamera kayıtlarına baktığımda yolda bulunan bir şahsın çantasının kasaya takılmış olduğunu gördüm. Ancak ben olay sırasında Kandemir'e çarptığımı anlamadım. Aracın altına girdiğini de görmedim. Ben olayda yaralanan Büşra'ya da nasıl vurduğumu bilmiyorum."

Sanık, Mahkeme Heyeti Başkanı Necdet Ufuk Alaybeyoğlu'nun, "Olayı görmedin peki tekerlerin arasına aldığını da hissetmedin mi?" şeklinde soru üzerine, "Yol hafif rampaydı. Bu nedenle tekerin altına birini aldığımı hissetmedim." ifadelerini kullandı.

Kazada yaralanan Büşra Özsayın ise olay günü çocukluk arkadaşı olan Özge Kandemir ile Kadıköy’de buluştuklarını belirterek, "Özge il dışından gelmişti. Moda'ya gidecektik. Nereden gideceğimizi bilmediğimiz için bir kişiye sormak üzere kaldırımdan inip karşı kaldırıma doğru hareket ettiğimiz esnada bir şeyin bana arkadan vurduğunu hissettim. Yere düştüm. Kalktığımda Özge aracın tekerinin altındaydı. Sanıktan şikayetçiyim." diye konuştu.

Baba Rıza Oktay Kandemir'in avukatı Ömer Gedik de suçun bilinçli taksirle işlendiğini savunarak, sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçun mahiyeti ve mevcut delil durumunu gözeterek, sanığın tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verdi.

Müştekiler Büşra Özsayın ve baba Rıza Oktay Kandemir'in davaya katılmalarının kabulüne karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Davanın bitmesinin ardından adliye bahçesinde açıklama yapan Özge Kandemir'in teyzesi Sultan Özer, sanığın duruşmaya nüfus cüzdanı getirmediğini belirterek, "Onu bile beceremeyen bir kişiye koca kamyonla yasak bir bölgede cirit attırıyorlar. Yeğenim gibi çok sayıda canlar orada gitti." dedi.

Büşra Özsayın'ın avukatı Kübra Özsayın da "Maalesef sanık şu anda tutuksuz yargılanıyor. 'İnşallah adalet yerini bulur' diyoruz." dedi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde Özge Kandemir ve Büşra Özsayın'ın Kadıköy Caferağa Mahallesi Mühürdar Sokak ile Tuğlacı Eminbey Sokağı arasında yürüdükleri sırada, sola doğru dönüş yapan kamyonun kasasının Kandemir'in çantasına takılarak tekerleklerin altına doğru sürüklediği belirtildi.

Olay sonrasında çevrede bulunanların müdahale ederek kamyonun durmasını sağladığı aktarılan iddianamede, bu defa kamyon sürücüsünün yayayı tekerleklerin altından kurtarmak için hareket ettiği ve ikinci defa Kandemir'in üzerinden geçerek yaşamını yitirmesine neden olduğu kaydedildi.

İddianamede, kamyon sürücüsü Aydın Yanık'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler