UNICEF'ten Meksika sınırındaki göçmen çocuklar açıklaması

UNICEF'ten Meksika sınırındaki göçmen çocuklar açıklaması

UNICEF, Meksika'nın Guatemala sınırına dayanan binlerce göçmenin oluşturduğu konvoydaki 2 bin 300 çocuğun hastalandığını veya susuz kaldığını açıkladı

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşma ümidiyle yola çıkan ve Meksika'nın Guatemala sınırına dayanan binlerce göçmenin oluşturduğu konvoydaki 2 bin 300 çocuğun hastalandığını veya susuz kaldığını duyurdu.

UNICEF'den yapılan yazılı açıklamada, konvoydaki yaklaşık 2 bin 300 çocuğun koruma, temel sağlık hizmetleri, temiz su ve yeterli sanitasyona ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Konvoydaki çocukların uzun ve zorlu yolculuk boyunca tehlikeli boyutlara ulaşan yüksek sıcaklıklara maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, çocukların hastalandığı veya susuz kaldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, ülkelerindeki şiddet ve yoksulluk nedeniyle ABD'ye ulaşmak için yola çıkan ailelerin çocuklarının ayrıca, istismar, şiddet ve suistimal riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunuldu.

Göçmen hukuku ve prosedürlerine göre ilgili ülkelere çocukları korumaları çağrısı yapılan açıklamada, UNICEF'in Meksika hükümetiyle konvoydaki çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi için iş birliği yaptığı kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika polisi ve ordusunun, ABD'nin güney sınırına gelen göçmenleri durduramadığını belirterek ''acil durum'' ilan etmiş ve sınırdaki devriyeleri harekete geçirdiğini açıklamıştı.

Trump, ayrıca Guatemala, Honduras ve El Salvador'a dış yardımları kesmeye ya da büyük ölçüde azaltmaya başlayacaklarını söylemişti.

Meksikalı yetkililer ise aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu göçmenlerden, geçerli belgeleri taşıyanların kurallara uygun biçimde ülkeye girişine izin verileceğini bildirmişti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler