Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda ilk etap Batuhan Özgür'ün

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turunda ilk etap Batuhan Özgür'ün

8 ülkeden toplamda 10 takımın yarıştığı, Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'nun startı Konya'da verildi

27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Konya’da yapılacak olan Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu (Konya Tour Of Mevlana)  start aldı. 7 ülke 10 takımdan 69 sporcunun katıldığı Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nun 127 km’den oluşan Anıt-Hatunsaray-Akören-Mevlana Kültür Merkezi etabının startını Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak verdi. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nun Anıt-Ankara Yolu-Sarayönü-Ladik-Yeni Konya Stadyumundan oluşan 136 km’lik 2.etabı bugün saat 10.00’da başlayacak.  Turun son gününde ise bisikletçiler 146 km’den oluşan Anıt-Derbent-Kızılören- Sefaköy-Meram Belediyesi etabında pedal çevirecekler. Etaplar saat 10.00’da başlayacak.

İLK ETAP TORKU'DAN BATUHAN'IN

Konya Anıt Meydanı'nda başlayan ve 8 ülkeden 10 takımın yarıştığı turun birinci etabı, Hatunsaray ve Akören güzergahının ardından Mevlana Kültür Merkezi'nde tamamlandı. Toplam 409 kilometre koşulacak turun 127 kilometrelik ilk etabını Torku Şekerspor'dan Batuhan Özgür birinci, Cezayir'den Hamza Yacine ikinci ve Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Ahmet Örken üçüncü tamamladı.

Etap 2’ncisi 3:04:27 ile Cezayirli sporcu Hamza Yacine olurken, 3’üncü ise 3:04:30 ile Sakarya Salcano takımından Ahmet Örken oldu. Dereceye giren sporcuların madalyalarını Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca takdim etti.

Etabın genel klasman birincisi olan Torku Şekerspor’lu Batuhan Özgür’ün Beyaz Mayosunu Tevfik Erdoğdu takdim ederken yine Batuhan Özgür’ün kazandığı en genç sporcuya verilen Yeşil Mayoyu ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Ali Kanber takdim etti.

Ferit Hepokur-Memleket

uluslararasi-(1).jpg

uluslararasi-(2).jpg

mevlana-bisiklet-turu--(46).jpg

mevlana-bisiklet-turu--(47).jpg

mevlana-bisiklet-turu--(45).jpg

mevlana-bisiklet-turu--(51).jpg

mevlana-bisiklet-turu--(49).jpg

mevlana-bisiklet-turu--(43).jpg

 

Etiketler :