Uluslararası Göçmenler Günü

Uluslararası Göçmenler Günü

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri kabul etti. İl...

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri kabul etti.

İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Ekecik, beraberinde Afganistan, Suriye, Kenya, Yemen, İran, Somali’den gelerek, Aksaray Üniversitesi ve kentteki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören öğrenciler ve aileleriyle Vali Pekmez’i ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner’in de bulunduğu kabulde öğrencilerle görüşerek bir süre sohbet eden Vali Pekmez, Türkiye’ye sığınan göçmenlere yıllardır Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterildiğini söyledi.

Özellikle Suriye'den gelen yaklaşık 3,5 milyon kişiyi devletin ve milletin bağrına bastığını vurgulayan Pekmez, şöyle konuştu:

"Başta Cumhurbaşkanımızın direktifleri olmak üzere vatandaşlarımıza Müslüman kimliğimiz ve Türk olarak misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Gerçekten de ülkemiz maddi ve manevi olarak dünyaya örnek olacak bir davranış gösterdi. Temennimiz İslam coğrafyasında her vatandaşın kendi ülkesinde rahat, huzurlu şekilde yaşamasını devam ettirmesidir. O imkan sağlanana kadar ülke olarak sizlere kapımızın gönlümüzün açık olduğunu gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz."

Konuşmanın ardından öğrenciler Pekmez'e çiçek takdim etti.

Vali Pekmez kabul sonunda, dünya göçmen haklarının tanındığı gün olan 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü'nü kutlayarak kendisini ziyarete gelen öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler