Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

Her yıl kadınların deneyimlerini ve ürettiklerini sinemayla paylaşmayı hedefleyen festival, 30 Nisan'da sona erecek

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 14. kez düzenlenen "Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali"nin basın toplantısı yapıldı.

Beyoğlu Aynalı Geçit'te yapılan toplantıda konuşan Festival Koordinatörü Melek Özman, festivalin her sene daha çok noktaya ulaştığını belirterek, "Kadın cinayetleri eylem araştırması yaptık ve kadın cinayetleri önlenebilir dedik. Bu konuda devletten yerel yönetimlere, herkesin üzerine düşen şeyler var. Kadınlarla birbirimizin elini tutalım istedik. Biz kadınlar birlikte bu şiddeti atlatabiliriz. Hayatta ve ayakta kalmak için 'Kadın Dayanışması Yaşatır' dedik" açıklamasında bulundu.

Festival Danışmanı Alin Taşçıyan da festival programının çok yoğun olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Bu festivalde yer almak için 300 film başvuruda bulundu. Bizim dünyadan ve Türkiye'den takip ederek festival programına dahil etmek istediğimiz filmler de vardı. Günler geceler boyunca bu filmleri izledik. Filmleri elemek ve programı hazırlamak gerçekten zor oldu. Gerçek şu ki, kadınlar iyi sinema yapıyor. Sadece kadınlar yaptığı için değil, iyi filmler oldukları için seçiyoruz. Amacımız, kadınların yaptığı iyi sinemayı size ulaştırmak."

- 30 dilde 70'in üzerinde film

"Kadın Dayanışması Yaşatır" temasıyla yola çıkan festival, 12 - 20 Mart arası İstanbul'da, 20 Mart'tan sonra ise Adana, Hatay, Van, İzmir, Bodrum ve Mardin'de sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde, 30 dilde 70'in üzerinde film, "Kadınların Sineması", "Kendine Ait Bir Cüzdan" ve "Cins-Cinsiyet-Cinsiyetler" gibi bölümlerle, atölye, panel, söyleşi gibi etkinlikler yer alıyor.

"Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali" kapsamında ayrıca, "Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü" ve Türkiye sinemasında kadınlarla ilgili yanlış algılara eleştiri olarak ortaya çıkan "Altın Bamya Ödülleri" de verilecek.

Her yıl kadınların deneyimlerini ve ürettiklerini sinemayla paylaşmayı hedefleyen festival, 30 Nisan'da sona erecek.

Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler