Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz:

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz:

"50 tır insani yardımı ihtiyaç sahibi mazlum sığınmacı kardeşlerimize ulaştırdık"

ŞANLIURFA (AA) - Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 50 tır insani yardımı sığınmacılara ulaştırdıklarını söyledi.

Kılavuz, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Balıklıgöl Yerleşkesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Kilis'te teşkilat olarak yürüttükleri kampanya dahilinde sığınmacı Türmenlere yardımda bulunduklarını, bugün de benzer yardımı Şanlıurfa'da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde yardımlaşma örneği sergilemeye çalıştıklarını ifade eden Kılavuz, Şanlıurfalılara farklı ülkelerden gelen yüzlerce sığınmacıya kardeşçe ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

Kılavuz, sığınmacılara yönelik yardımda bulunduklarını aktararak, şöyle devam etti.

"Yaklaşık bir yıl önce Türkmenlere yönelik yardım kampanyası başlatmıştık. Yardımlarımız kapsamında 50 tır insani yardımı ihtiyaç sahibi mazlum sığınmacı kardeşlerimize ulaştırdık. Gıda paketleri ve kurban yardımları da ayrıca yapıldı. Bu yardımlar bünyesinde ayrıca binlerce Irak'taki ihtiyaç sahibi insanlarımıza da yardım elimizi uzattık. Zulme karşı sessiz kalmayıp bölgede yaşayan insanlarımızın yanında olduğumuzu hatırlattık. Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de Türkiye'nin neresinde sığınmacı kardeşimiz var ise Suriyeli, Iraklı fark etmiyor hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ramazan boyunca da ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardımlarımızı sürdüreceğiz."

Kılavuz, 15 bin kişilik insani yardım malzemesinin de birkaç gün içerisinde Şanlıurfa teşkilat üyeleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı