Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Ukrayna'nın doğusundaki kriz

- Ukrayna Dışişleri Bakanı, Paris görüşmelerinde önemli bir gelişme sağlanamadığını açıkladı

PARİS (AA) - Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Rusya, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları ile dün geç saatlere kadar süren görüşmelerde önemli bir sonuç elde edilemediğini söyledi.

Klimkin, görüşmeler sonrası basına yaptığı açıklamada, kırılgan barış anlaşması ile ilgili olarak ''ilerleme sağlayamadık'' ifadesini kullandı ve ''Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Donbas bölgesinde asayiş sorunu çözülene kadar seçim düzenlenemeyeceğini'' vurguladı.

Klimkin, ''Ben bu görüşmelerde seçimlerde güvenliğin mutlaka sağlanması gerektiğini belirttim. Güvenlik sağlanmadan hiçbir şey yapamayız" ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Marc Ayrault'nun, ''samimimi ve dürüst'' olarak nitelediği görüşmelerde ''az bir ilerleme sağlandığı'' yolundaki açıklamasını hatırlatılması üzerine Ukraynalı bakan, 'Ben bu izlenimde değilim'' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmelerin çıkışında açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

Ayrault ise dört bakanın, Donbas bölgesinde seçimlerin haziran ayında düzenlenmesi umudunu koruduğunu söylemişti.

Ukrayna krizi ile ilgili olarak Fransa ve Almanya'nın Rus ve Ukraynalı liderleri Normandiya'da anma törenleri sırasında bir araya getirmesinin ardından bu dört ülkenin dışişleri bakanı 'Normandiya dörtlüsü'' adıyla sık sık toplantılar düzenliyor.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler