Ukrayna'dan kaçıp Almanya'da Müslüman oldu! Ayşe ismini alan kadın gözyaşlarıyla İslama girdi

Ukrayna'dan kaçıp Almanya'da Müslüman oldu! Ayşe ismini alan kadın gözyaşlarıyla İslama girdi

Ukrayna'daki savaştan kaçan kadın İGMG Fatih Camiinde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. 'Ayşe' ismini alan 4 çocuk annesi 45 yaşındaki kadın gözyaşlarıyla kelime-i şehadet getirdi

Ukrayna Rusya savaşından kaçarak Almanya'ya sığınan 4 çocuk annesi Ukraynalı kadın Kelime-i şehadet getirerek İslamla şereflendi. Müslüman olan 45 yaşındaki kadın 'Ayşe' ismini aldı.

İGMG Fatih Camiinde duygusal anlar

Almanya'nın Köln kentinde İslam Toplumu Milli Görüş'e (İGMG) bağlı Fatih camiinde, imam Bahattin Arısoy huzurunda şehadet getirerek müslüman olan Ukraynalı kadın duygusal anlar yaşadı.
Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaştan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalan kadın, Fatih camiinde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu ve "Ayşe" adını aldı.

"Şehadet getirirken hıçkırıklara boğuldu"
Cami imamı Bahattin Arısoy, "Cemaatimizden bir kardeşimize başvurmuş ve müslüman olmak istediğini söylemiş. Biz de kendisine anlattık. Kabul edip kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu. Bu kardeşimiz şehadet getirirken hıçkırıklara boğuldu ağladı. Doğrusu bende dayanamadım. Rabbim mübarek etsin" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.