Ukrayna’da enerjide olağanüstü hal uzatıldı

Ukrayna’da enerjide olağanüstü hal uzatıldı

Ülkede, antrasit kömürü yetersizliği nedeniyle ilan edilen enerjide olağanüstü hal 1 ay daha uzatıldı

KİEV (AA) – Ukrayna’da antrasit kömürü yetersizliği yüzünden ilan edilen enerjide olağanüstü halin 1 ay daha uzatılmasına karar verildi.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu toplantısında, geçici ilan edilen enerjide olağanüstü halin 1 ay daha uzatıldığını bildirdi.

Ocak ayı sonunda bazı Ukraynalı gruplar, Rusya yanlısı ayrılıkçıların ekonomisine darbe vurmak amacıyla demir yollarını keserek antrasit kömür taşıyan trenlerin geçişine engel olması, Ukrayna'da elektrik santrallerinde kömür ihtiyacının artmasına neden olmuştu.

Elektrik santrallerinin ihtiyacını karşılayacak antrasit kömürünün azalması nedeniyle hükümet, 15 Şubat’tan itibaren iki aylığına enerjide olağanüstü hal ilan etmişti. Daha sonra birer aylık sürelerle olağanüstü hali uzatmaya başlayan bakanlar kurulu, en son 11 Mayıs’ta uzatma kararı vermişti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, “Donbas’taki durumun kötüye gitmesi ve Ukrayna işletmelerine el konulmasını” gerekçe göstererek, Donbas’taki çatışma hattından mal taşınmasını askıya almıştı.

Ülkede, antrasit kömür madenleri Rus yanlısı ayrıkçıların kontrolündeki Donbas'taki bölgelerde bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler