UETD Avrupa’daki örgütlenmesine yeni bir halka ekliyor

UETD Avrupa’daki örgütlenmesine yeni bir halka ekliyor

Avrupa Türk Demokratlar Birliği İtalya Bölge Başkanı Bozyel: - "Milano merkez olmak kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yoğun olduğu her yerde örgütlenip, yerlerimizi açmakla ilgili görev tevdi edildi. Biz de geçen hafta noterde resmen UETD İtaly

MİLANO (AA) – BARIŞ SEÇKİN – Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), İtalya’nın Milano kentinde temsilcilik açarak örgütlenmesine yeni bir halka eklemeye hazırlanıyor.

Avrupalı Türklerin siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak bulundukları ülkelere entegrasyonlarına katkı vermek ve her alanda etkinliklerini artırmak hedefiyle 2004 yılında kurulan UETD, örgütlenmesini İtalya’ya genişletme kararı aldı.

UETD İtalya Bölge Başkanlığını üstlenen Derviş Bozyel, derneklerinin kuruluş amacını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

UETD’nin kurulduğu 2004 yılından bu yana Avrupa’nın 26 ülkesinde 216 şubeye ulaşan bir ağ haline geldiğine işaret eden Bozyel, “Genel Başkanımız Zafer (Sırakaya) Bey, bize Milano merkez olmak kaydıyla Imperia, Como, Modena ve Roma’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yoğun olduğu her yerde örgütlenip yerlerimizi açmakla ilgili görevi tevdi ettiler. Biz de geçen hafta noterde resmen UETD İtalya’yı kurmuş olduk.” dedi.

Yaklaşık 17 yıldır Milano kentinde yaşayan ve İtalya ile Türkiye arasında ticari faaliyetlerde bulunan Bozyel, yönetim kurullarında hem Türk hem de Türkiye’ye ilgi duyan İtalyanlara yardım edebilecek işlerinin ehli 15 kişinin bulunduğunu, geçen hafta hep birlikte noterde imzalarını atıp kuruluşu gerçekleştirdiklerini anlattı.

- Lobicilik faaliyeti yürütecek

UETD'nin en önemli özelliğinin bulunduğu ülkelerdeki siyasi, sosyal, kültürel çalışmalara katkı vermek olduğunu ifade eden Bozyel, bu faaliyetlerle dernek olarak Türkiye’nin İtalyan kamuoyuna tanıtımında sorumluluklar üstlenecekleri mesajını verdi.

İtalyan resmi makamları nezdinde temaslar kuracaklarını dile getiren Bozyel, “İnşallah Roma’daki temsilciliğimiz aracılığıyla parlamentoyla gerekirse hükümetle, Milano merkezli olması sebebiyle de belediye, valilik ve diğer İtalyan makamlarıyla güzel bir irtibat halinde olacağımızı vatandaşlarıma söylemek isterim.” diye konuştu.

Bozyel, Türk ya da İtalyan fark etmeksizin kimin, nerede, nasıl bir sıkıntısı varsa küçük ya da büyük, şahsi ya da kurumsal, UETD İtalya’nın kapısını çalmaları halinde ellerinden gelen ne varsa yapacaklarının sözünü verdiğini ifade etti.

- İlk ciddi sınav anayasa referandumu

UETD İtalya’nın kuruluşundan sonraki ilk önemli çaba, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu olacak.

2014’teki cumhurbaşkanlığı ve 2015'teki genel seçimlerde UETD’nin vatandaşların oy kullanmasına yönelik çalışmalarda bulunduğunu anımsatan ve kendilerinin de buna yönelik önemli deneyimleri olduğunu aktaran Bozyel, “Bu konuyla alakalı olarak UETD, vatandaşlarımızın sandıklara gidip, vatandaşlık haklarını yerine getirmek maksatlı birçok yerde örgütlenerek vatandaşları sandıklara taşıdı. İnşallah, 7-8-9 Nisan’da da Milano Başkonsolosluğumuzun yeni yerinde seçime gideceğiz ve vatandaşlarımızı bulundukları noktalardan gerekirse otobüslerle ya da kendi özel araçlarıyla seçime katılmalarına yönelik örgütlenmelerde bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin çalışmalar yapmaya başladıkları bilgisini veren Bozyel, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın buraya daha rahat gelebilmeleri, burada rahatlıkla oylarını kullanıp, tekrardan kendi bölgelerine dönmeleriyle alakalı her şehirde 10’ar kişilik bir çalışma grubu oluşturduk. Milano, Como, Roma, Novara, Brescia, Imperia’da, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bizimle rahatlıkla irtibat halinde olabileceği, orada görev tevdi ettiğimiz kardeşlerimiz var. İnşallah buna yönelik diğer partilerden gelecek arkadaşlarımızla güzel bir ortam oluşturarak, Türkiye’ye yakışır bir referandum geçirmeyi Rabbim bize nasip etsin.”

- FETÖ ile mücadele

UETD İtalya olarak, FETÖ’nün Türkiye’ye verdiği zararın ve bu örgütle mücadele edilmesi hususunun anlatılmasına da çalışacaklarını aktaran Bozyel, “FETÖ grubu öncelikle çok güzel bir hareket olarak çıkarlarken, gizli ajandalarını 15 Temmuz’da, Ankara’da bizzat o dakikaları yaşayan bir kardeşiniz olarak, başımıza bomba yağdırarak, memleketin en önemli kurumu ve kalbi olan Meclis'i bombalatacak kadar adileşen, rezilleşen, hainleşen bir grup olarak karşımıza çıktılar. Biz bunlarla da mücadele noktasında UETD’nin gövdesini ortaya koyacağını ve İtalya’daki yetkililerle de güzel bir ortam oluşturarak, bunun yanlışlıklarının, Türkiye ile ilgili hainliklerinin ne olduğunu, neden böyle bir durum olduğunu döküm halinde İtalyan yetkililere sunmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Bu hadisenin Türkiye’nin büyük bir sınavı olduğunu kaydeden Bozyel, “Allah’a şükür, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu büyük sınavında özellikle gençler, meydanlara inerek, demokrasisine, bayrağına, milletine, vatanına, meclisine sahip çıkarak, bu hainlerin önünü kesti. Rabbim, bir daha böyle bir durumun yaşanmasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle bir sınavdan geçmesini nasip etmesin. UETD olarak, burada bulunan bütün derneklerimizle birlik olup ülkemizin geleceğiyle alakalı güzel, uygun, kaliteli projeler çıkarıp İtalyanlara kendimizi tanıtmak istiyoruz.” yorumunda bulundu.

- Açılış yakında

UETD İtalya'nın halkla İlişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Kadir Topal da şubelerinin resmi açılışının mart ayının üçüncü haftasında yapılacağını bildirdi.

Topal, temsilciliklerinin Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu ile aynı semtte olacağını belirterek, “Milano’ya dışarıdan gelen herkesin önünden geçeceği bir cadde üzerinde, oldukça stratejik bir yerdeyiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :