UEFA aşkına

UEFA aşkına

Torku Konyaspor, bu akşam Ziraat Türkiye Kupası 3. kademe maçında 2.lig ekibi Kocaeli Birlikspor ile karşı karşıya gelecek. Saat 20.30’da Torku Arena’da başlayacak müsabaka Oktay Taş yönetecek

REHAVET UYARISI

Aykut Kocaman ve talebeleri, hafta içi mesaisinde kupada Kocaeli Birlikspor’u konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek için Türkiye Kupası alternatifini de kullanmak isteyen Torku Konyaspor, 2.lig ekibini evine boş göndermek istiyor. Ç.Rizespor maçının ardından 1 gün dinlendikten sonra Kocaeli maçının hazırlıklarını başlayan yeşil-beyazlılar, bu maça büyük önem veriyor. Futbolcularından sürpriz bir sonucun çıkmamasını isteyen Aykut Kocaman, öğrencilerini rehavete kapılmamaları yönünde uyardı.

 

YEDEKLERE GÜN DOĞDU

Torku Konyaspor’un bugün oynanacak kupa maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkması bekleniyor. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın Süper Lig’de forma şansı tanımadığı oyuncularını kupada görmek istiyor. Tecrübeli teknik adamın Felguieras, Abdülkerim Bardakçı, Selçuk Alibaz, Kibong Mbamba, Vedat Bora, Dossa Junior, Kenan Özer, Halil İbrahim Sönmez ve Riad Bajic’e forma vermesi bekleniyor. Hazırlıklarını dün yaptığı ter idmanıyla tamamlayan temsilcimiz, maçın başlama saatini bekliyor.

 

KUPA’DA HENÜZ GÜLEMEDİK
Torku Konyaspor, Türkiye Kupası’nda başarıya aç takımlar arasında yer alıyor. Yeşil-beyazlılar kupa tarihinde şu ana kadar en fazla yarı final oynayabildi. Temsilcimiz 1988-1989 sezonunda Türkiye Kupası’nda Beşiktaş ile yarı finalde karşılaşmış ve rakibine 2-1 ve 3-1’lik skorlarla yenilerek finale çıkma şansını kaçırmıştı. Temsilcimiz 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında ise kupada çeyrek final oynadı. Geçen sezon son 16’ya kalan Kartal, Galatasaray’a 4-1 yenilerek elenmişti.
 

RAKİP HOCA, ESKİ DOSTUMUZ
Kocaeli Birlikspor’un mevcut teknik direktörü İsmet Taşdemir, geçen sezonun başında Torku Konyaspor’da Mesut Bakkal’ın yardımcı antrenörlüğünü yapıyordu. Bakkal’ın gönderilmesinin ardından bir süre işsiz kalan Taşdemir, sezonu Amedspor teknik direktörlüğü yaparak geçirmişti. Bu sezon başında Kocaeli Birlikspor ile anlaşan genç hoca, takımın şampiyon olması için kolları sıvadı. Lider Manisaspor’un 6 puan gerisinde 2. Sırada yer alan Kocaeli Birlikspor’un sezonu en kötü ilk 5 içerisinde bitirmesi bekleniyor.

DÜDÜK OKTAY TAŞ’IN
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Torku Konyaspor'un bugün Kocaeli Birlikspor ile iç sahada oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası 3.kademe maçında Eskişehir'den Oktay Taş'ı görevlendirdi. Taş'ın yardımcılıklarını Eskişehir'den Mehmet Kağan Bingül ve Balıkesir'den Bilal Gölen yapacakken, maçın dördüncü hakemi ise Çanakkale'den Dilek Koçbay olacak.  
Memleketspor