TÜSİAD'dan "Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü" semineri

TÜSİAD'dan "Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü" semineri

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD), dış ticarette gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması ve çeşitli maliyetlerin azaltılması...

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD), dış ticarette gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması ve çeşitli maliyetlerin azaltılması amacıyla yürürlüğe giren Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) uygulamasında son durumun tartışılacağı bir seminer düzenleyecek.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, "Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Uygulamaları ve Son Durum" başlıklı seminer, yarın Orjin Maslak’ta gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmasını TÜSİAD Dış Ticaret Çalışma Grubu Başkanı Asım Barlın'ın yapacağı seminerde, YYS uygulamasındaki son gelişmeler, YYS sahiplerine sağlanan kolaylıklar, YYS başvuru sürecinde yaşanan zorluklar ve çözüm yolları, YYS şirketlerinin beklentileri ve talepleri ile dünyadaki YYS uygulamaları ele alınacak.

Asım Barlın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ticaretin Kolaylaştırılması Dairesi Başkanı Jale Arslan, Solmaz Gümrük Müşavirliği Üst Yöneticisi (CEO) Semih Sütçü ve TÜSİAD Dış Ticaret Çalışma Grubu Üyesi Sercan Bahadır konuşmacı olarak yer alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :