"Türkiye'ye yakın zamanda et ihraç edeceğiz"

"Türkiye'ye yakın zamanda et ihraç edeceğiz"

Bosna Hersek Makroekonomi Uzmanı Hasic:-"Yılın ilk çeyreğinde Türkiye'ye et ihracatı yapılmadı. Kota belirlemede yaşadığımız sorunlar çözüldü. En yakın zamanda et ihracatını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"

SARAYBOSNA (AA) - Makroekonomi Uzmanı Belma Hasic, yılın ilk çeyreğinde Bosna Hersek'ten, Türkiye'ye et ihracatı yapılmadığını ifade ederek, "Kota belirlemede sorunlar yaşadık. Geçtiğimiz aylarda Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey üyelerinin Türkiye ziyareti sırasında bu sorun çözüldü. En yakın zamanda et ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Bosna Hersek Dış Ticaret Odası (VTK BiH), 2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen ithalat ve ihracata yönelik basın toplantısı düzenledi.

Hasic, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Bosna Hersek'in en önemli dış ticaret ortağı olduğunu söyleyerek et ihracatının duraksama yaşaması neticesi ihracat oranlarında düşüş yaşandığını ifade etti.

Yılın ilk çeyreğinde Türkiye'ye et ihracatı yapılmadığını belirten Hasic, "Kota belirlemede sorunlar yaşadık. Geçtiğimiz aylarda Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey üyelerinin Türkiye ziyareti sırasında bu sorun çözüldü. En yakın zamanda et ihracatını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hasic, et ihracatı noktasında yaşanan sorunların giderilmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde ihracat hacminde artış beklediklerini ekledi.


- "Ürünlerimiz kaliteli olmalı"


VTK BiH Makroekonomi Sektör Müdürü Momir Tosic ise geçen yıla kıyasla Türkiye'ye ihracatın yüzde 21,81 azaldığını belirterek, Türkiye'den yapılan ithalatın da yüzde 10,8 arttığını ifade etti.

Türkiye'ye en çok ayçiçek yağı, şeker, mısır ve koltuk ihraç ettiklerini aktaran Tosic, yılın ilk çeyreğinde Türkiye ile et ihracatı noktasında yaşanan sorunları şu şekilde değerlendirdi:

"Türkiye'ye et ihracatında eriştiğimiz kalite doğrultusunda hareket etmeliyiz. Konu hakkında belli başlı sıkıntılar yaşadık ama bunlardan ders alıp ilerlemeliyiz. Başta et olmak üzere meyve ve sebze ihracatında anlaştığımız maddelere sadık kalmalı ve saygı duymalıyız. Ürünlerimizde kaliteli olmak için mücadele etmek durumundayız."

Basın toplantısında, Avrupa Birliğinin (AB) Bosna Hersek'in dış ticaretinde son derece etkili olduğu da ifade edildi.

"Türkiye'ye yakın zamanda et ihraç edeceğiz"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler