Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Şen, Özbek gazetecilerle görüştü

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Şen, Özbek gazetecilerle görüştü

TAŞKENT (AA) - Türkiye'nin Özbekistan'da yeni göreve başlayan Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Özbek gazetecilerle bir araya geldi. Taşkent Büyükelçiliği...

TAŞKENT (AA) - Türkiye'nin Özbekistan'da yeni göreve başlayan Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Özbek gazetecilerle bir araya geldi.

Taşkent Büyükelçiliği Basın Müşaviri İsmail Kozan tarafından düzenlenen, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Taşkent Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve diğer büyükelçilik mensuplarının da hazır bulunduğu toplantıda Büyükelçi Şen, Özbek gazetecilerle tanışarak sohbet etti.

Şen yaptığı konuşmada, Özbekistan'da büyükelçilik görevini üstlenmesinden dolayı büyük bir onur duyduğunu, bu görevin kendisine verilmiş olmasının bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Özbekistan'ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu, Orta Asya nüfusunun yarısına yakınının bu ülkede yaşadığını ifade eden Şen, Türkiye olarak Özbekistan ile başlatılan farklı iş birliği projelerini geliştirmeye ve Özbekistan'ın hazırlamakta olduğu yeni kalkınma stratejisinde üzerlerine düşen ortaklık ve iş birliğini yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Şen, Özbekistan ile ilişkilerde yeni bir döneme girmiş bulunduklarına işaret ederek, iki ülke liderinin ekim ayında Semerkant'ta gerçekleştirdiği görüşmelerde, ilişkilerin en iyi düzeye çıkarılması konusunda mutabık kaldıklarını hatırlattı.

Bu yıl iki ülke arasında birçok üst düzey görüşmenin yapılacağı, Karma Ekonomik Komisyon ve İş Konseyi toplantılarının gerçekleştirileceği bilgisini veren Şen, 2017 yılının Özbekistan-Türkiye ilişkileri bakımında muhteşem bir yıl olacağını kaydetti.

Daha sonra Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Şen, "Türkiye'nin yaşadığı o karanlık gece ama sabahı çok aydınlık olan gece, Türkiye'nin geleceğinin daha da aydınlık olmasını sağladı." diye konuştu.

Toplantıda, TİKA Taşkent Program Koordinatörü Kızıltoprak da, Türkiye'de 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine yönelik Özbek gazetecileri bilgilendirdi. Kızıltoprak, o gece FETÖ'nün Türkiye'de gerçekleştirdiği hain saldırı sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini belirterek, FETÖ'nun bunların hesabını vermesi gerektiğini dile getirdi.

Kızıltoprak ayrıca FETÖ'nün Özbekistan yönetimi tarafından uzun yıllar önce tespit edilerek yasa dışı ilan edildiğini ve ülkedeki faaliyetinin yasaklandığını vurguladı.

Daha sonra bazı Özbek gazeteciler, Büyükelçi Şen'e kendi kitaplarını hediye ederken, Özbek gazetecilere de Cumhurbaşkanlığı yayınlarından çıkan "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi" kitabı verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler