Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç Türk öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç Türk öğrencilerle buluştu

LONDRA (AA)- Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Ekonomi Okulunun (LSE) Türk Topluluğu heyetini kabul etti.Büyükelçilik rezidansında...

LONDRA (AA)- Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Ekonomi Okulunun (LSE) Türk Topluluğu heyetini kabul etti.

Büyükelçilik rezidansında gerçekleşen kabulde, Bilgiç'in yanı sıra Başkonsolos Çınar Ergin ve Eğitim Müşaviri Dr. Emek Üşenmez de yer aldı.

Çeşitli alanlarda yüksek lisans ve lisans eğitimi alan öğrencilerden oluşan heyeti kabulünde Bilgiç, Türkiye’yi temsil konusunda yurt dışındaki Türk öğrencilerin de aktif olmasının önemini dile getirdi.

Öğrencilerin taleplerini dinleyen ve onlara gelecekteki hedefleriyle ilgili önerilerde bulunan Bilgiç, Türkiye’nin iletişim alanında akademide ve devlet kurumlarında ciddi eksikleri olduğunu, daha fazla gencin LSE gibi iyi üniversitelerin iletişim alanlarında eğitim almalarının isabetli olacağını söyledi.

İngiltere’nin diplomasi, finans ve hukuk alanında dünyada öncü olduğuna dikkati çeken Büyükelçi, öğrencilerden bu alanlardaki platformlarda aktif olmalarını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :